sobota 25. května 2013

Víte, co má společného dalekohled za zámkem, s brigádním sklepem v Husově ulici ? :-)


                                 Brigádní sklep v Husově ulici.

Nedávno dávala Česká Televize opět oblíbený cyklus s názvem Třikrát s Miroslavem Donutilem. Jeden z příběhů vyprávěl o starším policistovi, který se odjel léčit ( rekreovat) do lázní, kde čistě náhodou potkal svého kolegu, který zde řešil kriminální případ. U policisty ihned ožilo nadšení pro jeho profesi, zapoměl na rekreaci a pomohl svému mladšímu netušícímu kolegovi případ vyřešit.

Do podobné situace, se teď tak trochu dostal i Soutok. Jak jistě především čtenáři Mělníčku vědí, tak v rámci zpřístupňování mělnického podzemí byla vyhlášena  v termínu od 17.5. do 25.5. placená brigáda v Husově ulici pro všechny zájemce a nezaměstnané, kteří si chtějí přilepšit. Na první pohled jde o akci s dobrou zajímavou myšlenkou a přesto nám tu něco neklape ;-).

Náhodný návštěvník znalý věci, musí přece jen zaznamenat, že je trochu podivné, že v pondělí zmizí hned po prvním víkendu jeden kontejner, v úterý druhý a to přesto, že zdaleka nebyl ani jeden z nich naplněný. O něco později, pak přináší diskuse v Mělníčku zprávu, že brigádníci jsou potřeba hlavně na další ( tento) víkend.

A tady přichází ta legrační a veselá  chvíle, která trochu připomíná toho Donutila. Navíc vše možná ještě umocňuje blízkost MP. I redaktor Soutoku musí občas dělat jiné věci a přesto i on je tak trochu postižen tím, co dělá. Zkrátka, pokud už někam musíte, tak si to naplánujete tak, aby byl i nějaký zajímavý materiálek  ;-) :-).

Jelikož jsem chtěl už před časem mít v jednom svém článku foto s kontejnerem a neučinil jsem tak, musel jsem si pro něj dojít dnes. A získal jsem dokonce bonus navíc, neboť jsem si zahrál i na kriminalistu.


Vidíte ta dvě pivka pro brigádníky ? Herr Gott, to má každý nepracující tolik peněz, že si nechce ani trošku vydělat ? A tak pokračuji v cestě za povinnostmi s určitými rozpaky, že se asi reklama minula účinkem.


Další překvápko mě však čeká hned za zámkem. Dalekohled byl asi tři dny v rekonstrukci před sezonou a zrovna, když jsem psal článek o výhledech od zámku, tak byl odmontovaný. Musím se přiznat, že jeho velikost je ve srovnání s největšími běžnými triedry v obchodech ve velkém nepoměru, ale zatím sem jej neokusil. To snad později, až to bude stát opravdu za to. A náhle mě napadlo, se podívat na jméno a adresu provozovatele, které mi již bylo nyní povědomé.
A tu jsem si tak uvědomil, že je to určitým způsobem ostuda ( ne moje, ne vás čtenářů), že o takovém člověku, ani o tom dalekohledu vlastně nic nevíme ;-).

2 komentáře:

  1. Jen pro neznalé situace. Důvod "nenaplnění" kontejnerů není nějaká nepozornost kolegů z Městské policie, ale je zcela jiného důvodu. Jelikož se vynáší zasypané sklepy, jak bylo také zmíněno v inzerci hledání brigádníků tak tento materiál je za cca 100 let podzemí již notně prosáklý vodou a nosnost vozidla s takto naloženým kontejnerem je už tímto omezena (a toto by potom již policisté mohli kontrolovat, jelikož do centra smí pokud vím vozy s tonáží 7,5t až na vyjímky)...naopak, musím brigádníky pochválit jak makali a to pivo si rozhodně zasloužili :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím o tom, že by článek nějak kritizoval brigádníky a pivo, ale poukazoval na to, že podle počtu dvou piv tam zrovna asi moc živo ( co do počtu) nebylo ;-). Ale, není samozřejmě vyloučeno, že už měli všichni ten den tak nějak odpracováno a šli domů, protože tahle práce je dřina.
    Za to vysvětlení s vahou půdy a možnými problémy jsme tu jistě rádi. Ono lze i kalkulovat s tím, že pronájem kontejnerů není také levná záležitost. Nicméně se domnívám,že když je třeba, tak se dá tedy těžký kontejner odvézt vyprázdnit a obratem přivézt zpět. Takto se zdá, že brigáda pokračovala z různých důvodů až příští víkend ;-). Když už je článek tak trochu detektivka, tak je nutno zvážit možnosti :-).

    OdpovědětVymazat