pátek 17. února 2012

Starý papír je stále velmi žádaným zbožím

Dne 15.2  10:52 hodin na kamerovém systému byly spatřeny osoby, které vybírají kontejnery na papír a to  v ul.  Vodárenská. Hlídka  zastihla  osoby  v  ul.  Kosmonautů, jednalo   se  o  osoby  hlídce  dobře  známé tzv. "bezdomovce". Jelikož se v daném případě jednalo o spáchání drobného přestupku, byla celá věc vyřešena dle kompetence MP.    To je ten lepší případ.

Městu náleží za třídění odpadu nemalé příjmy. I ty ovlivňují například výši poplatků za svoz odpadů. V případě že někdo ukradne papír z popelnice dopouští se přestupku. Při opakovaném jednání může jeho čin dojít až na specifikaci trestného činu. Bohužel kamerový systém MP nemůže být všude, ale kontejnerů je dost a to samozřejmě zloděje láká. Je tedy na občanech aby MP pomohli. Jakmile spozorují neznáme osoby u kontejnerů není nic snadnějšího než zavolat linku 156 a sdělit to operační.

MP Mělník a Roman Rak

3 komentáře:

  1. To by se to panečku levně přicházelo k penězům. To líní nejsou, ale shánět práci...

    OdpovědětVymazat
  2. No já noviny nehážu do kontejneru. Když je z toho kolem stokilo tak to vytáhnu ze sklepa a vozím do Vlíněvse. Mám to 2km tak proč ne. No a dostávám asi 1-2kč za kilo. Docela by mě zajímalo jestli někde dostávají víc a kolik toho měsíčně odtahaj. Ale fakt je ten že furt potkávám někoho jak to táhne na kárce.

    OdpovědětVymazat
  3. To není přece jen novinový papír, ale každá věc, co se zakoupí v obchodě, tak je zabalena v krabici z tvrdého papíru. Dnes už to s tím čtením novinového papíru není tak divoké. Tady jde spíš o to, že tihle čmuchalové nemakají, přehrabávají popelnice a zjišťují, že co se jim nehodí, tak jak by šlo aspoň zpeněžit.Pokud má někdo sklep a využívá ho pro sběrový papír, tak je to jeho věc a proč ne.

    OdpovědětVymazat