neděle 22. ledna 2012

BLOG: Na romy peníze jsou. Na úředníky ne.

Na jedné straně město rozdává výpovědi úředníkům, ale vzápětí utrácí ze svého rozpočtu nesmyslně peníze. Soutok je v provozu skoro třětí měsíc. Za tu dobu upozornil na několik děr v rozpočtu města. První a nějvětší z ních je MHD. Na ní město přispívá částkou 2,5 milionu korun ročně. Samozřejmě jich bylo víc ale to pravidelný čtěnář ví.    No a teď si představte že z MÚ odejde 16 úředníků. Podle starosty C. Mikeše občan nepozná rozdíl. Úřad bude nadále pracovat stejně. Bohužel už dnes to je nedostatečně. Na spoustě odborů jsou dlouhé čekací doby. Nemluvě o tom že úřad by se měl občanům víc přiblížit a ne přinejlepším stagnovat.

No a v neposlední řadě tu jsou peníze úplně vyhozené z okna. Poslední záměr jak ulehčit kapse radnice, je výstavba Nízkoprahového centra v Mlazicích. Starosta včera na setkáni s občany, centrum prezentoval jako volnočasové centrum pro všechny děti bez rozdílu na barvě či rase. Jak ale zkušenosti ukazují, většinou jde o centrum pro nepřizpůbivé jehož provoz platí město. Nemluvě o otázce, co s budovou bude po uplynutí dotací z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU. V ten okamžik bude budova převedena na město a je na něm jak se o ni postará.

Bohužel celá věc se tváří dost tajemně. Záměr byl schválen velice rychle a prakticky bez diskuze. Jakákoliv otázka je smetena ze stolu a ani radnice se nechce k věci vyjadřovat. Bohužel tisková mlůvčí úřadu v pátek asi nepracuje. Možná že bude mezi těmi šestnácti a už se jí v pátek pracovat nechtělo.

V neposlední řadě si dovolím citovat opoziční političku D.Dolejšovou. ,,Téměř identické zařízení se mělo budovat i v minulém volebním období, kde jsem byla jako radní a zastupitelka. Osobně jsem se s kolegou radním a zastupitelem ing. Jiřím Čermákem byla podívat na podobně realizované centrum. Vedení již kompletně hotového centra nás zasvětilo do provozního systému fungování a do hospodaření centra. Dotace nejsou všelék na náklady spojené s provozem nízkoprahového centra. Ano dotace pomohou s výstavbou a možná se mzdovými náklady pracovníků centra, ale nepomohou pokrývat běžné provozní náklady. Tzn. další zbytečné navýšení nákladů z rozpočtu města.´´

No a teď si občane udělej názor sám.

Pro Soutok Jakub Hořejší

Zdroj citace Mělníček.cz

9 komentářů:

  1. Tak nejdřív se tu pan Rak naveze do MHD a ted vy do téhle zlodějiny. Tady to fakt jede. Jasně pojmenujete fakta a necháte lidi udělat si obrázek. Super web!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak nevím, co chtěl autor článku říci. Podle mě jde o dvě odlišné věci. Propouští se už léta, tak nevím, co se kdo diví, a také se nikdo nikdy nezabývá tím, zda je to ku prospěchu věci, či nikoliv, či jaké to bude mít následky. Ovšem, tentokrát jde o úředníky.

    OdpovědětVymazat
  3. No autor to myslel tak že dnes se na úřadech čeká na vše. Na občankách půl hodina, na dopravním hodina. Všude jinde okolo 20. minut. Takže místo toho aby se úřad zlepšoval a třeba i nabral lidi, tak je vyháže a bude se čekat ještě déle. No a místo toho ty ušetřené peníze narvou do cikánů kteří nechodí do školy, natož do centra které je dobrovolné. Prostě to není zpráva ale Blog. A tak to berme.

    OdpovědětVymazat
  4. Všude se snižují stavy a očekává se více práce v méně lidech. Místo aby se něco úředního zjednodušilo, tak je všude plno byrokracie, na které se živí spousta lidí a občan stojí dlouhé fronty.

    OdpovědětVymazat
  5. No a pak se peníze vyhazujoi za blbosti. To je logika co?

    OdpovědětVymazat
  6. Ale ano, politici vymýšlejí leccos, bez ohledu zda jsou v parlamentu, nebo na radnici a nedivím se, že to zvedne mnohdy veřejnou nevoli občanů a bouřlivé diskuse, ale proč to zrovna dávat v jednom článku do souvislosti s propuštěním zaměstnanců na radnici? Když se vyhodí několik dělníků, tak to nikoho nezajímá, ani se o tom nikde nepíše a úředníků, těch by mělo být naopak ještě jednou tolik, než je??

    OdpovědětVymazat
  7. Soku, Jakub mi psal zdamůže napsat osobní komentář. Prý tam bydlí. Řekl jsem proč ne. Zkusit to můžem. Nejsme deník, můžem si to dovolit. tak to zkusil. Jsou to jeho názory a dojmy. Můžem nesouhlasit a nebo taky něco napsat. Není to zpravodajský článek.

    OdpovědětVymazat
  8. Náhodou je to vše pravda. Někde se šetří a někde se peníze hážou z oken. A lepši kontrast během několika dnů těžko někde najdete.

    Z MÚ Marková.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak dneska to v tom centru ale žije. Všichni jsou tu včas a všichni seděj jak trní.

    Halouska

    OdpovědětVymazat