čtvrtek 9. května 2024

Jak to bude letos v Mělníku s motoristickými svátky ? V rámci oslav 750 let města se fanoušci mohou těšit na zkrácený Mělnický okruh. Již 33. start Veterán rallye se stěhuje téměř do Mlazic.

 


Přátelé, také jste již přemýšleli o tom, jak nám tu v květnu v krásném počasí vlastně začínalo v minulosti na Mělníku jaro plné kulturních akcí pod modrou oblohou ? Také jste si kladli otázky ohledně našeho automobilového a motocyklového sportu ?

Inu, zrovna tady na Soutoku není nic snadnějšího, než si najít v časové roletě takové jaro roku 2018, nebo 2019, které je plné fotografií z celé řady lidmi hojně navštívených akcí, a pak to porovnat třeba s loňským, nebo předloňským rokem. To nám  však aktuální informace nepřinese, ale spíše takovou představu, kdy co asi kde bývá, která obvykle při periodických akcích utkvívá návštěvníkům v povědomí v jakémsi kalendáriu.

 Pak jsou však i akce jednorázové,  nebo i takové, kde je často něco jinak a u nás v Mělníku, se to například celkem týká i motorismu. Naštěstí však právě motorismus baví poměrně dost lidí, kteří jsou přitahování nejen vlastní sportovní jízdou aktérů, ale i samotnými vystavenými exponáty a rádi se podělí o jakoukoliv zajímavou informaci. To je pak impulzem k tomu, že už nastal nejvyšší čas navštívit stránky zmíněných zájmových organizací, kde jsou pochopitelně ty nejaktuálnější i nejpodrobnější situace

Pokud je vám tedy touto dobou divné, že se nějak nemluví a nepíše o výročí 102 let oslav motorismu na Mělníku, tak je to prostě tím, že je letos vše jinak. Zaškrtněte si v kalendáři neděli 23. června, kdy se v našem městě pojede taková poloviční varianta Mělnického okruhu tak, jak ji známe z let 2018 a 2019. Veškeré podrobnosti, včetně startovní listiny nesoutěžní akce, která by se měla pochopitelně aktualizovat a rozšiřovat hlídejte na adrese .....

https://autoklubmelnik.cz/102let/

Článek z loňska: https://soutok.blogspot.com/2023/05/melnik-byl-prvni-kdo-to-vi-oslavy-101.html


Velké přízni se u nás těší i start jízdy veteránů, který pravidelně vychází na první červnovou sobotu. Zvlášť atraktivní je pro diváky předstartovní výstava exponátů, vlastní start a hned za ním jízda zručnosti. Soutok se úvodu akce účastnil již několikrát a mám tu i velkou fotogalerii z roku 2023...

https://soutok.blogspot.com/2023/06/v-sobotu-se-v-melnickem-kempu.html

Tady dochází letos však k velké změně. Zatímco loni startovala auta a motocykly z parkoviště aut vedle kempu naproti koupališti do tehdy vyjímečně uzavřené Klášterní ulice ( oprava mostu přes říčku Pšovku), tak letos se nám vše přesune prakticky až na samotnou hranici čtvrtí Pšovka a Mlazice v ulici Karolíny Světlé. Tam totiž najdete oplocený pozemek dětského dopravního hřiště, který byl v minulosti cvičištěm autoškoly.

To je dle mého názoru nejdůležitější informace pro ty, kteří se snad i letos budou chtít jít na krásná auta a motocykly podívat. Co tam uvidíte ? Také tady platí, že si je dobré hlídat web.

http://vcc-melnik.cz/veteranske-akce/melnicke-veteran-rallye/83-melnicka-veteran-rallye-2024.html


Pokud pořád ještě nemáte aut dost, tak nikdy nemohu zapomenout na parádní Lobeč. ( 8.6.2024)

https://www.veteranskerojeni.cz/?s=1

https://soutok.blogspot.com/2022/06/giganticka-fotogalerie-z-jubilejniho-20.html

Pohodový víkend a krásné zážitky !


Žádné komentáře:

Okomentovat