pondělí 27. května 2024

Červen klepe na dveře. Co nás čeká ? Hlavně hodně automobilismu, ale i řada dalších akcí. Seznamy přihlášených účastníků motoristických akcí, se nám utěšeně rozrůstají. Mělnický Vrkoč v problémech ?



Přátelé, možná je to tím nádherným domácím hokejovým šampionátem s úžasným výsledkem, možná je to počasím, které už druhý týden tady na Mělníku vychází meteorologům nějak podivně i snad občas trochu strašidelně. Možná máme u nás ve městě přece jen méně těch vyhlášených  akcí než v minulosti a možná to je i věcmi, které člověk občas potřebuje zařídit, ale ten květen mně osobně tentokrát nějak utekl.

Na druhou stranu to nějak ani nevadí, protože červen patří akcím, které mám rád a zejména populárnímu automobilismu, ale ani tady nemohu zaručit, že třeba nedám přednost něčemu úplně jinému. Nic, jdeme na to. Jak jistě víte, tak ani letos mě nezlákal  kdysi dvakrát navštívený Autobusový den PID, který se tentokrát prvně konal na Letné. Byl by však hřích zde nezmínit, že pro příznivce akcí PID tím nic nekončí a už je tu další velká akce .



Už v sobotu 1. června si můžete třeba zajet do pražských Vršovic na Regionální den železnice PID.
Ale, podobnou krásnou akci máme i u nás doma na pomezí Mlazic a Pšovky. Nedávno jsem tu o ni psal, a tak přejdeme nyní k tomu nejdůležitějšímu. Jak vypadá aktuálně seznam přihlášených veteránů ?


Šest dní před akcí máme aktuálně 63 přihlášených strojů ! Věřme, že se ještě seznam rozšíří a snad se ukáží nové prostory, jako dobrá volba.

Veteráni mají u nás v okrese zvuk a je jen třeba si věci ohlídat. Komu to doma nevyhovuje, nebo má prostě jiný plán, tak ještě není nic ztraceno, protože o týden později už máme populární Lobeč, kde je v současnosti ta nabídka přihlášených vozidel, posádek a jezdců již nyní úžasná. Jedinou škodou je, že už nemáme ve Mšeně páru, jako před více než 10 lety, protože tehdy ty druhé soboty v měsíci červnu neměly chybu a nebyl problém v jediném dni navštívit Mělnický Vrkoč, Na Kokořínsko s párou a Veteránské rojení v Lobči.



 Naťukl jsem zde již mnoha léty tradicí profláklý folklorní festival Mělnický Vrkoč, který nás čeká hned týden po veteránech na Mělníku, tedy od 7.-9. června. Festival se sice opět koná, ale aby se pořadatelé určitým způsobem dožadovali dobrovolných dotací od návštěvníků, tak to tu ještě nebylo. To si prostě musí občan položit otázku : ,, Jak je to možné ? Co dotace od města, nebo od sponzorských organizací ? Co se vlastně děje ?" Je to tak a více se dozvíte na ....

https://www.facebook.com/MelnickyVrkoc/?locale=cs_CZ

Na Soutoku je fajn, že když si prohlédnete třeba jen ten měsíc červen a třeba i květen od roku 2012 až po současnost, tak vidíte, co jsme tady i v okolí všechno měli za akce, a jak se to v celé své šíři postupně díky mnoha událostem vyvíjelo.

Červen  i květen kdysi byly měsíce, kdy jsme díky MOOS a jejich aktivitě navštěvovali historické sklepy, existovala ještě MJ 50, výstava bonsajů, oslavy osvobození i v centru města jiné jednorázové akce s často gastronomickým nádechem. No nic, to byla jen taková vzpomínka na několik věcí zejména z doby před covidem - 19.

I tak je stále, se na co těšit. Čeká nás Mělnický hrozen, a kdyby vyšlo počasí, tak by to bylo fajn. Hned po něm máme  motoristický,, Mělnický 1/2 okruh " a je sympatické, že se přihlásilo již dost domácích jezdců. Sice si moc neumím představit těch několik málo míst pro návštěvníky, ale po těch lapáliích, které mělnický motosport od roku 2018 provázejí, se nedá představit si již vůbec nic.

Zatím je 33 přihlášených účastníků.


Je toho kolem nás mnoho a nejen u nás. Stejně tak se dá říci, že nejsou jen společenské akce, ale třeba i naše různé soukromé zájmy. Ať tak, nebo onak, červen je zkrátka takovým mělnickým motoristickým měsícem.

Pohodový víkend !

Žádné komentáře:

Okomentovat