středa 8. května 2024

Program a výstavy RMM na měsíc květen. Rybářské závody na rybníku Jezero a Černík. Přehled akcí ve Mšeně. Výstava myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě Natura viva, Audience u císaře Karla I.

 


Přátelé, je vidět, že už je květen a pokud jde o akce, tak se toho na nás valí moc. Jen musí člověk chtít. Jeden článek je dle mého názoru málo. V tomto prvním článku, se tedy podíváme nejprve na dění v květnu v místním muzeu ( RMM). Pak je tu řada akcí ve Mšeně, které odstartují nejblíže rybářské závody. Už to tu zaznělo v souvislosti s poutí na hoře Říp, ale nyní se to stává aktuální. Co ? Audience u císaře Karla I. Ta je 18. května v nedalekém Brandýse nad Labem, kam máme super spojení, ale nutno říci, že 18. května se toho koná hodně, jak ještě uvidíte v příštím článku. Závěr tohoto článku patří pozvánce do Lysé nad Labem, kde je jedna z posledních výstav před blížícími se prázdninami. Ano, je to až k nevíře, ale již jen květen, červen a dovolené i prázdniny.



RMM - akce květen - Jedlé houby, skalní obydlí ve Lhotce otevřeno...

Vážení a milí návštěvníci a příznivci Regionálního muzea Mělník,
přejeme Vám krásný májový čas a zveme Vás na květnové akce!

 

Ve středu 15. 5. si nenechte ujít mykologickou přednášku Jedlé houby a jejich využití v kavárně muzea od 17:00 h.

 

Až do 27. 6. můžete navštívit výstavu Lidé odvedle - neobvyklý výlet do světa lidí s hendikepem. Nejenže se dozvíte spoustu užitečných informací, ale vyzkoušíte si orientaci v prostoru pouze pomocí hmatu a sluchu, znakovou řeč, jízdu na handbiku, Braillovo písmo a mnoho dalšího!

 

V kavárně a ve vstupních prostorech na Vás čekají výstavy Voňavé malování – výtvarné práce žáků ZŠ Mělník Pšovka a Sportovní kočárky v historii - malé nahlédnutí do historie vývoje sportov­ních kočárků prostřednictvím dobových kata­logů, fotografií a reklam.

 

Od 1. do 29. září je otevřeno pro novou turistickou sezónu skalní obydlí ve Lhotce u Mělníka. Otevřeno čt - ne a svátky 10-12 a 13-17 hod.

 

Těšíme se na setkání s Vámi v muzeu!










Žádné komentáře:

Okomentovat