neděle 21. dubna 2024

Paleta zajímavých reklam z pestrých billboardů, aneb co nás v brzké době čeká za akce ? Dnes bylo od zámku krásně vidět. Víte, kde nám jak slunce zapadá ?


Sice nám dnes foukal vítr a teplota nebyla zdaleka ani 10 °C, ale procházka je zdravá věc. Ostatně, už jsem tu kdysi psal, že stačí vytáhnout paty z domu a určitě spatříte něco zajímavého, co je pro vás někdy novinkou a jindy se jen něco připomene. Tak je tomu i s první fotografií, která by měla být zajímavá především pro děti a mládež. Na druhou stranu lze říci, že má Mělník po dlouhé době nějakou akci u řeky.


Reklam na zaměstnání není nikdy dost.


Trochu zvláštní pozvánka. Na jednu stranu zve na pěknou akci, ale zároveň připomíná, že ve Mšeně byl kdysi slavný plochodrážní klub a dokonce i závody světového formátu, jako například závod MS družstev. Je ale pěkné, že Mšeno se toho tradičního titulu ,, Mšeno město motorizmu" nechce vzdát.


Z takových reklam lovci rozhlasových dálek radost nemají. Jednak to vše už tady celá desetiletí z Kladna, Prahy, Mladé Boleslavi atd. na většině míst Mělníka dávno ladíme a  mnohé  stanice vysílající z místních budov v tomto městě v dolíku republiky brzy prohrávají  jen kousek za městem na silnicích souboje s výše umístěnými vysílači v jiných městech. Místním radioamatérům tak vlastně zaplevelují kmitočty FM pásma, kde mohou v lepších podmínkách ulovit zajímavé zahraniční dálky.


Výhled dnes byl krásný a nikdy se mi neokouká. Tentokrát nám podvečerní zapadající slunce osvítilo krásně Polabí mířící ke Staré Boleslavi ....


 ..... a celý úsek až po matičku Prahu.


Na druhou stranu zase dovolovaly podmínky dohlédnout na leckdy i známé body Krušných hor.



Nedávno ( 16.4.) nám slunce při svých západech překročilo na své dráze bájnou horu Říp. Pokud si chcete připomenout, kdy že nám kde při pohledu od našeho zámku zapadá, tak navštivte článek ....


..., kde se to v jeho závěru dozvíte. Mělnická vyhlídka se neokouká.

Pohodový vstup do poslední dekády měsíce dubna a doufejme, že snad už bude zase hezky, jak jsme v posledních letech na tomto místě naši republiky zvyklí !



 

Žádné komentáře:

Okomentovat