neděle 7. dubna 2024

Tolik lidí komory v Hoříně ve své historii nepamatují. Toto vše dokáže jeden sdílený odkaz na facebooku. Pozvánka na vypovídající videa o události a nejen na ni.

 


Přátelé, je již tak pokročilá hodina, že nemám čas si tu hrát s kvalitou, nebo rovnáním obrázků a přeci šlo dnes u nás na Mělníku o akci číslo 1.

Je téměř neuvěřitelné, co dokáže jedna sdílená zpráva z jednoho FB ještě na dalším. Já se o akci dozvěděl nepřímo jen tři hodiny předem, a protože jsem měl rozdělaný článek, tak se mi ani moc na ni nechtělo. Ostatně, Labská princezna komorou již před mnoha lety proplula a je z toho jeden z nejsledovanějších článků Soutoku v jeho historii.

Jenže, už máme přece jen krásné jaro, není možné být pořád doma u PC a tentokrát šlo o něco jiného. Jednak se měla komora zvedat a zajímalo mě také, kolik se přijde podívat lidí. Ten zájem byl neuvěřitelný a auta stála jak v Hoříně, tak pod starým mostem veslaře  Straky. Nepamatuji si, že bych tu někdy viděl tolik lidí. Nafotil jsem množství fotek vyjadřujících atmosféru i vlastní plavbu, ale také především několik videí, která jsou ještě mnohem větší výpovědí a řeknou mnohem více, než tyto fotografie. Dalo mi to docela hodiny práce je doplnit o texty.

 Takovou zajímavostí je například to, že bylo třeba lidem i domluvit, což je také částečně na jednom videu. Aby došlo k opuštění mostu a ten mohl být nad komorou zvednut, tak padla i výstraha v podobě možného příjezdu policie, pokud se diváci nestáhnou až za bílou čáru oddělující předpisem nutný prostor k opuštění.








Zítra ( Dnes) už bych rád dělal zase něco jiného, tak to tu máte již teď.

Pohodový zbytek víkendu !


















































Žádné komentáře:

Okomentovat