středa 29. listopadu 2023

Vítání adventu na Mělníku s rozsvícením stromku. Kde a kdy bude letos kamion Coca Cola k našemu městu nejblíže ?

 


Není v našem městě o tomto víkendu asi významnější akce, než je ona zmíněná na prvním obrázku. Když se zkrátka v sobotu v podvečer zaplní náměstí, na jevišti zapějí dětské sbory vánoční písně, promluví pan starosta, odpočítá několik vteřin a rozsvítí se náš mělnický vánoční strom, je to pro občany města svátek a příjemná atmosféra.

Vězte tedy, že jsme zase o rok starší a právě v sobotu zejména od 16 hodin můžete na náměstí Míru mezi stánky užít tu krásnou atmosféru, jejíž  zlatým hřebem je v 17 hodin ono zmíněné slavnostní rozsvícení vánočního stromku.


Tak nějak se stalo, že je naše současná kultura spojena i s věcmi, které tu byly dříve naprosto cizí, ale svým způsobem jsme je přijali tak, jako milé zpestření. Napadá mě zejména Halloween i občasné zjevení alpských děsivých čertů, pro které se vžil název krampusáci. Jsem docela rád, že jsem u toho všeho již byl, viděl to na vlastní oči, vyfotografoval to a díky tomuto webu s datovou záložkou i vnitřním vyhledávačům hesel to mohu mnohem rychleji nalézt, než kdybych měl vyhledávat něco v soukromých fotoalbech.

Tou úplně poslední novotou byl loňský příjezd kamionu Coca  Cola na naše náměstí, který mně osobně připomněl spoustu věcí. Konečně, americké filmy se Santou, se už dávno zabydlely na našich televizních obrazovkách a pokud si někdo myslí, že je to tu až posledních 33 let, tak má pravdu jen částečnou. Santa Claus možná, ale pokud ještě pamatujete mělnická kina Oko a Pšovan, tak plno těch filmů z 80. let 20. století jsme viděli prvně právě tam a na řadu titulů si ještě dnes vzpomenu. Aby ne, když byly tak úspěšné, že je v televizi potkáváme i dnes a někdy je i technicky porovnáváme s těmi současnějšími.

Protože k nám však kamion letos nepřijede a já tu nechci mít kvůli reklamě na sobotu jenom kratičký článek, tak mě napadlo, že tu zveřejním, kdy a kde k nám bude letos kamion nejblíže.

https://soutok.blogspot.com/2022/12/do-melnika-dorazil-v-patecnim-odpoledni.html

1.12. Mladá Boleslav, 3.12. Litoměřice , 4.12. Ústí nad Labem. Kompletní program 25 českých měst najdete na ....

https://www.rexter.cz/rubriky/zajimavosti/vanocni-kamion-coca-cola-trasa-a-zastavky_516.html

A to je pro dnešek vše. Pohodový týden !

Žádné komentáře:

Okomentovat