středa 1. listopadu 2023

Nový most přes říčku Pšovku vzbuzuje u lidí rozporuplné emoce. Doba ledová na Mělníku již zítra.

 

Vzpomene si ještě někdo, kdy nám začala rekonstrukce mostu přes říčku Pšovku v Klášterní ulici ? Protože jsem se nechal inspirovat těmi, kteří občas dokumentují různé stavební práce a nafotil jsem některé okamžiky jeho rekonstrukce, tak mě zadané téma zavedlo k článku až kamsi do června, ale je jich tu více. Pro vzpomínku z výstavby jsem vybral tyto dva.

https://soutok.blogspot.com/2023/06/posledni-melnicka-jizerska-50-je-za.html

https://soutok.blogspot.com/2023/08/o-levnem-cestovani-se-ke-skode-vsech.html

Samozřejmě bylo plno lidí zvědavých, jak dlouho budou práce trvat a sebemenší zpozorovaná pracovní absence byla lidmi sledována. Ne každý totiž pochopí, že někdy někde pracovníky nenajdete třeba i proto, že se zrovna čeká, než někde utuhne nějaký beton. Navíc za to může i televize, která lidem ukazuje, že se mnohde ve světě staví daleko rychleji a dokladem toho je i dnešní článek ....

Polsko začalo stavět dálnici ke Králíkům. To snad ne! Češi se chytají za hlavu


V pondělí se konečně všichni dočkali, ale stavba již nyní vzbuzuje rozporuplné emoce. Na jedné straně radost z toho, že se zase něco konečně dokončilo, ale na straně druhé je to asi tak, jako když se nám  v centru města objevily balisety, kterým se po bývalém místostarostovi přezdívá také někdy Schweigstilky. Ty nejen, že z centra města nezmizely a řidiči si na ně snad už zvykli, neb člověk přivykne téměř všemu, ale dvě nové se nám také objevily nyní u zimního stadionu, kde začíná most.

Dalším zajímavým doplňkem je černožlutá zebra na hraně chodníku, která může někomu připomenout nakládací rampu a žel je zde snad i na místě, ale svislá značka s červenobílou kombinací  na sloupku na okraji vozovky i chodníku už leckoho dostane. Prý to vypadá tak, jako,, podobně provedené značky po 80 metrech před železničním přejezdem" , který tu však skutečně také o několik desítek metrů později je :-).

Vyslechl jsem i názor jedné mladé ženy, že maminky s kočárky to tady nebudou mít zrovna jednoduché, ale zase to prověří jejich bdělost  i bdělost cyklistů, chodců čučících do mobilů a různých místních běžců sportovců :-).


Pokud si myslíte, že je tím téma po otevření mostu vyčerpáno, tak nikoliv. Mezi řidiči i chodci totiž panuje vzpomínka na jistý dolík před bývalou pivnicí U potůčku, kde v minulosti stávala při velkých deštích voda, která ani jedné straně neprospívala. Také tento rozbitý úsek vozovky byl sice nahrazen v délce asi 50 metrů novým asfaltovým povrchem, avšak není zatím jasné, zda a kudy bude voda po dešti vozovku opouštět.

Co dodat ? Zatím most u mnohých lidí vzbuzuje určitou nedůvěru i úsměvy a až čas prověří, zda oprávněnou, či nikoliv. V každém případě tu jsou dvě možnosti. Buď si lidé zvyknou a na nedůvěru se zapomene, pokud se třeba nikdo nezraní, nebo se bude do nekonečna říkat : ,, Jak tohle mohl někdo zkolaudovat ?"



Dlouho jsme tu neměli žádný cirkus, nebo vůbec zase nějakou místní akci, tak si něco dáme. Doba ledová. Koho to zajímá, tak třeba koukněte na web na plakátu s podrobnostmi. Mám teď nějakou práci, mohl by brzy přijít z RMM program na měsíc listopad a jistě se zase podívám brzy i na okolí. Zatím se nám tady blíží 10.11. , kdy se děti těší na lampionový průvod, a kdybych už neměl pracovní povinnosti, tak si jistě rád zajedu i do Lysé nad Labem ( článek nedávno).

Koukněte na něj, protože  v Lysé jsou nyní ty nejlepší výstavy a na své si přijdou fandové automobilismu, ale i příznivci piva a vína.

Pohodový zbytek týdne a víkend !




Žádné komentáře:

Okomentovat