sobota 4. listopadu 2023

Doba ledová na Mělníku právě teď. Nejlepší akce v Lysé nad Labem jsou tady. Výborný přehled akcí v širokém okolí. Akce ve Mšeně.

 



Milí čtenáři, bohužel je to tak, že když máte co dělat, tak ani není pořádně čas na procházku, natož na nějaký výlet, či na návštěvu nějaké akce a je úplně jedno, že to za oknem nevypadá několik málo hodin vůbec špatně. Nu, a jak už to bývá, tak na neděli, kdy by to člověk možná i trochu snad napravil, tak je zase hlášený déšť :-).

Chce se říci, že se člověk musí počasí přizpůsobovat, ale to je věčná otázka. Každý z nás nakonec leckdy uzná, že to nechce žádné násilí, a že se bez nás také leccos obejde. Co není dnes, může být někdy v budoucnu.

Z muzea mi tedy před víkendem nic nepřišlo, ale myslím si, že není od věci si ještě naposledy připomenout ten fantastický víkend na výstavišti v nedaleké a vlakem zvlášť velmi dobře i vhodně dostupné  Lysé nad Labem, který nabízí právě teď akce, které má nejen většina chlapů, ale i žen ráda. Pivní a vinné slavnosti s možností rozšíření o věci kolem aut.


Je vážně velká škoda, že časy, kdy bylo možné se po trati lokálky svézt parní lokomotivou na mšenskou tamní pravidelnou červnovou parádu jsou již dávnou minulostí, ale co naděláte. Nicméně, ty současné mohou někoho zaujmout, jistě zejména místní, a pro Soutok je samozřejmě dobré, že sem může něco dát.



Že se toho kolem nás v listopadu moc dít nemůže ? Omyl. Tak jistě, rybáři ještě honem aspoň na chvíli míří k řece, dokud tam není ještě taková zima. Zahrádkáři se chystají zarýt spadané listí a radioamatéři se již těší i na nějakou tu nejlépe víkendovou mrznoucí mlhu. Prostě je velká výhoda, když vás něco baví a samozřejmě jsem mohl zmínit skalní turisty i cyklisty, kteří jezdí i při teplotách jen něco nad nulou.

I tak je tu pro lidi možnost navštívit spoustu akcí a dnes sem dám adresu pro sebe i pro vás, která má opravdu široký záběr. Tam jsou akce i z mnohem větších dálek, než obvykle uvádím.






Děti se nám jistě v Mělníku již těší na lampionový průvod v centru města ( pátek 10.11.) , ale je tu možnost pro rodiče s dětmi navštívit akci na profláklém poutním, kulturním, společenském a cirkusovém místě v Bezručově ulici. Ne náhodou to bylo jedno ze dvou míst, kde byly umístěny v době covidu-19 vyšetřovací budky. Buďme za něj rádi a nevymýšlejme blbosti s další panelovou výstavbou, která navíc mimochodem sebere další místa pro parkování, která nyní citelně chybí na jiných sídlištích, jako jsou například  Rousovice.

Pohodový víkend !







Žádné komentáře:

Okomentovat