úterý 8. listopadu 2022

Historické betlémy, ozdoby a dárky - pozvánka na vernisáž. Akce měsíce listopadu v celkovém časovém přehledu RMM. Předvánoční řemeslný jarmark, či Chladomilné houby jsou jen částí akcí. Technické problémy komentářů.

 


Dnes mě potěšilo několik věcí, Jednou z nich jsou materiály  z Regionálního mělnického muzea RMM. Než však přejdeme k samotnému článku RMM, kterým nás zve paní Kristýna Frelichová do muzea, tak mi dovolte jednou upozornění. Napsal mi Martin Klihavec, že je poslední dobou téměř nemožné přidávat k článkům na Soutoku případné komentáře.

Jsem za tuto zprávu rád. Bohužel žijeme v době, kdy bez naší vůle a s využitím našich technických neznalostí je vše neustále vylepšováno těmi, kterým musíme být za jejich služby vděční, pokud chceme elektronická média využívat. třeba jako jen prostí čtenáři internetu, nebo blogeři. A tak se stalo, že je Soutok doplněný o nějakou bezpečnostní službu, která mi dovoluje odpovědět na komentář třeba až na sedmý pokus. Hrůza !

Nyní tedy díky jeho zprávě vidím, že problém je na obou stranách. Je to krajně nepříjemné, ale obávám se, že kromě omluvy s tím nic nenadělám. Ostatně, mám občas kvůli těmto různým všelijakým atakům na uživatele, kdy i neustále něco potvrzujete, nebo snad i vyplňujete někdy vůbec leckdy chuť opustit svět PC médií, ale co si budeme namlouvat, jsme už prakticky takzvaně lidově závisláci a tendence jsou takové, že nás naopak do povinného užívání elektronické konverzace tlačí dnes už kdekdo a kdeco.

Martin mi také sdělil, že ty noviny, na které jsem se ptal v článku a kde je vyfocený ...


..... jsou již 16 let staré ! Článek je prý z 20.12.2006. Tak si ještě spočítejte, kolik vám tenkrát bylo let a je to vážně síla, když si uvědomíte, jak rychle stárneme, a co vše se na Mělníku změnilo. Ostatně, když zavítám na svůj první web, kde se teprve veřejnosti zpřístupňuje věž, historická studna, lodní výletní doprava, začíná revitalizace centra i Pražské ulice, a pak to porovnám s dneškem, kdy už máme kruhové objezdy i  polovinu obchvatu města za sebou s celou řadou kulturních akcí za námi, tak je to k nevíře.

A to nemluvím o lokálce, oslavách na ni, jejich proměnách, či o cyklostezkách, o vyjímečných vstupech do podzemí apod.. Je to příběh bez konce a nám bylo souzeno být u toho všeho.



Historické betlémy, ozdoby a dárky - pozvánka na vernisáž.

Srdečně Vás zveme na vernisáž výstavy Historické betlémy, ozdoby a dárky, která se koná v pátek 18. 11. v 17:00 hod. ve velkém sále muzea. Těšit se můžete na komentovanou prohlídku s autorem výstavy, historikem umění a sběratelem, Miroslavem Smahou a hudební doprovod komorního souboru Ritornello.

 

Nenechte si ujít i další listopadové akce:
Již tuto středu 9. 11. v 17:00 hod. se koná poslední letošní mykologická přednáška v muzejní kavárně tentokrát na téma Chladomilné houby. Přednáší Jaroslav Malý.

V muzejní kavárně již dýchá adventní atmosféra. Výstava formiček na cukroví ze sbírky Jaroslavy Holinové Zvoneček zazvoní, cukroví zavoní... potrvá do 8. 1. 2023.

Do 20. 11. 2022 je přístupná výstava Jan Jindřich Lucemburský - rodák mělnický a věrný bratr Karla IV. v parku u kostela sv. Ludmily.

 

Na tradiční Předvánoční řemeslný jarmark ve všech prostorech muzea se můžete těšit v sobotu 3. 12. od 9:00 do 17:00 hod.

 

Přeji příjemné podzimní dny a těším se na setkání s Vámi v muzeu!

Kristýna Frelichová, DiS.

PR a propagace

 

Regionální muzeum Mělník, p. o.
Středočeského kraje

nám. Míru 54, 276 01 Mělník

T: 315 630 923, M: 728 620 651

www.muzeum-melnik.cz










Žádné komentáře:

Okomentovat