pondělí 4. března 2019

Důležitá mělnická autobusová linka číslo 474 doznala důležité změny. Do Velkého Borku, Hostína a Byšic nově s číslem 747. Chystáte se někam vlakem ? Použijte různé vychytávky. Do Hamburku levně.


K dnešnímu článku mě motivoval fakt, že už jsem tu dlouho nepsal nic o své oblíbené dopravě a zrovna dnes je to celkem aktuální. Vždyť došlo k významné události v mělnické hromadné dopravě.

Pokud jste byli zvyklí brát linku číslo 474, jako takovou městskou dopravu, která byla občas protahována na Kokořínsko a na druhou stranu do Mělnické Vrutice, Hostína a Byšic, tak vězte, že od dnešního dne ( 4.3.) je vše jinak. Ostatně, šel jsem včera přes Brabčov a novou zastávku jsem viděl. Jak dalece bude nová konečná zastávka užívána, a jak dalece bude dostávat MHD přednost před jízdou vlastním automobilem v této lokalitě je zatím otázkou.

Od dnešního dne tedy máme autobusové linky dvě. Číslo 474 bude nově vyjíždět z Brabčova přes Slovany, kolem hřiště a polikliniky do centra, odkud se přes Záduší , Podolí, koupaliště a Pivovar vydá na autobusové nádraží. Většina spojů pak pokračuje přes Blata a Neuberk na Chloumek, a některé samozřejmě do Kokořína. O víkendu jedou dva spoje až do Střezivojice a v pracovní den jeden.

Linka číslo 747 bude začínat na autobusovém nádraží a až do Rousovic ( zastávka Slovany) jede přes Záduší a centrum města téměř stejně, jako linka 474. Pak pokračuje již do Skuhrova,Velkého Borku,Mělnické Vrutice,Hostína, Liblic a Byšic.
Tato linka jezdí jen o pracovních dnech a některé spoje končí ve Skuhrově.

Trasy obou linek jsou opravdu nádherně zakresleny do mapy na stránkách Ropidu ...

https://pid.cz/trvale_zmeny/trvale-zmeny-breznu-2019/

Linka číslo 747 bude ode dne vyhlášení začínat u nádraží ČD, čímž naváže po mnoha letech na slavný červenobílý  Nádražák ze 70. let 20. století ( Nádraží ČD- Blata- Fibichova-Pšovka-Mlazice) a linky číslo 1 a 3 ( Jednička tu začínala a jela kolem TOSu, stáčírny, přes Pšovku do centra a Pražskou ulicí do Rousovic k samoobsluze na Mladoboleslavské ulici)( Trojka tam jenom zajížděla z Kokořínské ulice a některé její spoje jeli ze Chloumku, přes Neuberk a Blata dokonce až do Vrbna).

https://pid.cz/





Chystáte se někam vlakem ?
Používejte různé vychytávky. Jednou z nich je třeba mapa ČR, kde máte zaneseny všechny osobní vlaky, které jsou v reálném čase v provozu. Dozvíte se tak, kde váš vlak zrovna je i jaké má zpoždění.

https://kam.mff.cuni.cz/~babilon/zpmapa2#mapa

A zde se zase můžete podívat, co vám kam z které stanice pojede, což je dobré na výlety.

https://provoz.szdc.cz/tabule/Default.aspx?lang=cs

Stačí jen kliknout na vybranou stanici a máte údaje, jako ve stanici, čili i se zpožděním.

A chcete se třeba dozvědět, že do Hamburku se můžete podívat vlakem už za 500 Kč jedním směrem ? Tak stačí jenom číst ....

http://www.cdprovas.cz/archiv-magazinu

Ale, nic pro nás, co máme rádi náhlá rozhodnutí.

Ani jsem dnes nic psát nechtěl, ale nedejte to, když se tomu chce ven :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat