středa 13. března 2019

Cirkus Jo-Joo opět na Mělníku. Čtyři představení od čtvrtka do neděle. V sobotu 16.3. jdeme letos prvně do dalšího neznámého středověkého sklepa. Sv. Patrik v pivovaru Lobeč. Podkováň Fest 2019 a další svátky piva v okrese.


Jaro je za dveřmi a už tu máme staronový cirkus Jo-Joo. Čtvrteční a páteční představení je od 17 hodin, sobotní ve 14 a nedělní dokonce již v 11 hodin. Stany jsou samozřejmě vyhřívané.Více se můžete dozvědět na ....

http://www.narodnicirkus.cz/

https://cs-cz.facebook.com/narodnicirkus.cz/

V tuto chvíli cirkus již stojí a vy si můžete prohlédnout několik denních i nočních snímků :-).








A teď už je to opravdu velmi aktuální. Ano, jsou tu první sklepy roku 2019!  Neváhejte a přijďte se podívat do dalších neznámých sklepů. Nemůžete vědět, zda se do nich ještě někdy podíváte.

Den otevřených dveří mělnického podzemí - sklep domu čp. 134 v Palackého ulici

Mělnický osvětový a okrašlovací spolek Vás zve na prohlídku další části mělnického podzemí, které dosud nikdy nebylo pro veřejnost přístupné. V sobotu 16. března 2019 od 9:00 do 17:00 hodin budou mít zájemci možnost poprvé a pouze na jeden den navštívit dvoupatrové sklepení domu čp. 134 na rohu Palackého ulice a ulice Kněžny Emmy. V tomto sklepě je zavedena elektřina pouze v prvním podzemním patře, druhé patro osvětlené není, proto si vezměte baterky s sebou. Přístup bude volný průběžně po celý den, neděláme žádné rezervace ani objednávky vstupenek. Prohlídku lze absolvovat i s dětmi.

  Moc děkujeme panu Kopeckému, že nám umožní prohlédnout si krásné podzemí jeho domu.

Martin Klihavec, předseda MOOS.

Osobně mám radost, že v tiskovém médiu Mělnicko únor-březen 2019, se objevuje v článku Martina Klihavce na straně číslo 3 o našem podzemí zde často zmiňovaná možnost domluvy majitelů atraktivních sklepů zejména největšího labyrintu chodeb pod Palackého ulicí za účelem pokusu s případnou podporou města vytvořit stálý prohlídkový okruh pro turisty. 

https://melnicko.cz/melnicke-podzemi/





Pokud si to můžete dovolit, tak se ještě zajeďte podívat do Lobče, kde se slaví irský svátek Sv. Patrika a nebude chybět tradiční zelené pivo. Soutok u toho nebude, protože bude pracovně flexibilní :-)


Dnes si nějaký čtenář přečetl článek, kde vás zvu na konci března do Kokořínského Dolu a když viděl, že už tam také zveřejňuji plakát na Pivní festival na Mělníku a zmínil jsem i Neratovice, tak neváhal a hned mi poslal pozvánku. Teď tedy už víme s předstihem přesně, kdy mají svátek piva také v Neratovicích a já doufám, že to do té doby ještě doladím i s účastí pivovarů :-).




Žádné komentáře:

Okomentovat