úterý 26. března 2019

Dan Nekonečný na Mělnickém vinobraní 2008. Odešel český showman. Již tuto sobotu bude U Grobiána po dlouhé době opět Podkováň Fest.



Milí čtenáři, dnes odpoledne mě zaskočila zpráva, že nás ve věku pouhých 52 let opustil možná největší český hudební showman Dan Nekonečný. Samozřejmě, že někdo ho nemusel, jiného jeho hudební show pěkně rozhýbala, a když ne on sám, tak určitě tanečnice jeho souboru Šum svistu.

Uvědomil jsem si, že hluboko v archívu mám fotografie z Mělnického vinobraní 2008, kdy k nám Dan Nekonečný zavítal naposledy. Koncert se tehdy povedl a proběhl dne 20. září od 20.00 do 21.45 hodin.

http://www.mestomseno.cz/index.php?cmd=page&id=2563&lang=cs

Zpěvák v závěru svého vystoupení trochu narazil, když ještě počkal na pódiu otočený směrem do Husovy ulice a vzletnými slovy se rozhodl doprovázet začátek ohňostroje, což vyvolalo negativní ohlasy u dosud spokojeného publika, ale jinak to byl skutečně skvělý výkon.

Můj fotoaparát nedisponoval nějakým uspokojivým bleskem, a tak je následující fotogalerie takovou vtipnou ukázkou toho, kam až je pro trochu třpytu, nebo i ženského půvabu fotograf i přes nepříliš dobrý konečný výsledek ochoten zajít. Ale, byl jsem u toho a mám to zachyceno :-).

Moji nejoblíbenější skladbou je .... https://www.youtube.com/watch?v=jGA3aWZaxkc

Dáme si však ještě jeho krátký silvestrovský sestřih hitů z Václavského náměstí.

https://www.youtube.com/watch?v=5KRHVJnNjOs

Dan rozdával svoji energií radost a na tom se dnes v diskusích snad všichni shodli. Letos jsme si snad nejvíce díky filmu připomínali  božského Freddieho Mercuryho a díky jedné ostravské velmi nepovedené soše, podařeným českým zákonům a hlavně mediálním televizím také skvělou zpěvačku i ženu Věru Špinarovou.

https://www.youtube.com/watch?v=mQ_Hkt51jp0

Dnes tedy do hudebního nebe odchází další vynikající osobnost, kterou si už budeme jenom občas připomínat, ale takový už je život. ,,Dane, děkujeme za krásné skladby a radost, kterou skrývají."

Než se však podíváte na některé nepříliš kvalitní snímky, které jsem zachytil, tak začnu něčím, co už je minulostí. To je z časů, kdy ještě král Karel IV. řečnil v sobotu večer. A Dan by měl jistě radost, kdybych skončil právě ohňostrojem.
























Jenom připomenu, že už tuto sobotu 30.3. bude očekávaný Podkováň Fest. Příště dáme možná ještě nějaké fotky z minulosti. Letos u toho pravděpodobně nebudu.

Žádné komentáře:

Okomentovat