neděle 21. února 2016

Souhrn prvních anket Soutoku. Jak najít písničku, když neznám její název, ani interpreta, ale jen líbivou melodii ?


Dnešní článek je určen především vám, kteří máte rádi statistiky, rádi se podílíte na výzkumech a samozřejmě vás zajímá, jak věci kolem vás vidí vaši spoluobčané.

Začneme tou nejnovější včerejší anketou, která se týká mlýna na Pšovce. Mimochodem, před hodinou jsem musel článek zaktualizovat, protože v té snaze tvořit jsem neuvedl v článku věci, které jindy uvádím. Jsou to všechno věci, které kolem sebe vidím. Přívozy, restaurace,posezení venku na cyklotrasách, lodní výletní zastávky, to vše dále zatraktivňuje za určitých podmínek konkretní lokality.
Článek vás od okamžiku vystavení ( včera odpoledne) navštívilo již více, než 120, což jej řadí mezi úspěšnější články s rostoucí tendencí a hlasovalo vás zatím 5, což sice není mnoho, ale naprosto to odpovídá všobecným  internetovým tendencím pro weby dalších kategorií. Tedy, někdy relativně hodně čtenářů, mnohem méně hlasujících a téměř žádné komentáře.

Výsledek mě potěšil. Ukazuje se, že všichni si přejeme, aby stavba nepadla za oběť zubu času a máme převážně v zájmu, aby sloužila veřejnosti. Pochopitelně, že každý rád posedí v krásném prostředí, utratí nějakou tu korunu, je to přínos trvalého rázu a dále to ještě více upevňuje patriotismus občana. Rádi přece říkáme, co je u nás krásného.


Druhý graf je již vzorkem toho, jaký život by-chom chtěli u Labe mít a také to není překvapující. Je zcela jedno, zda jde o lokality Starák, Hadík, bývalé městské lázně ( dnes budova patří potápěčům), soutok, Starý most-Rybáře, Pšovka... , ale podle řek vedou dopravní tepny pro cyklisty i chodce, kteří  tak, jako jinde mají velmi rádi, když mohou z nějakého místa především obdivovat kouzlo řeky i jejího okolí nad zlatavým mokem. Dalším aktivitám v blízkosti řek ( půjčovny malých plavidel, sportoviště), se meze nekladou.




Třetí graf nám ukazuje, jak jste v minulosti navštěvovali prameny našich dvou nejdůležitějších řek, které se pod městem stékají. Také to není překvapující. Pramen Vltavy není tak okázalý a je mnohem mnohem dále, než pramen Labe. A není třeba, se ani podivovat, když někdo nebyl i u pramene Labe. V každém případě je to výzva a je velmi krásné, když si občas můžete říci, že nějaká ta výzva vzala za své a máte nač vzpomínat, nebo se i kam s určitým vztahem k místu vracet. A tato voda k nám přináší vlastně vodu nejen od těchto pramenů, ale ze všech koutů našich krásných Čech, odkud jen může přitéci.



Co se nám na Mělníku nejvíce líbí ? To je pestrost názorů ,co? Se všemi se velmi rád ztotožňuji, ale přece jen jsem musel stejně tak, jako ostatní preferovat jen jeden.


A nakonec asi nikoho nepřekvapí, že doprava má u nás jednoznačně nejhorší pozici, byť to s prací u nás také není rozhodně růžové. To už je ovšem zase o každém hlasujícím jedinci a jeho momentální situaci, či spokojenosti. Čtyři lidi nejsou tedy moc, ale je zajímavé, jak i při tak nízkých počtech hlasujících jsou už ty výsledky poměrně dost výmluvné, a to ve všech anketách.

A jedno téma z jiného soudku.

Také patříte k těm, kteří se občas snaží pátrat po písničkách svého mládí, po písních, které jste třeba 30, nebo 35 let neslyšeli ? Tito fajnšmekři si obyčejně snaží vypomoci různými světovými hitparádami v kombinaci s youtubem, ale co dělat, když se stále nedaří ? Co dělat, když neznáme ani skupinu, ani název písně a často třeba jen slovo z celé melodické písně?

Kdo pátrá, tak se dozvídá, že už i na to jsou programy, ale alespoň mně se tedy uspět nepodařilo. Jeden z programů je Midomi. http://www.midomi.com/ 

Stačí vám jen mikrofon, který jste třeba používali pro skype a jehož prostřednictvím nazpíváte ukázku, která má být vyhodnocena. Pak by vám měli být nabídnuty různé skladby. Neuspěl jsem, byť mikrofon testem prošel a hlas byl ze záznamu slyšet. Program nepoznal ani We will rock you od Queen, či  So lonely od Police. Nechápu recenze, které to chválí. Máte jinou zkušenost ? A tak je sice příjemné psát o něčem revolučním, za co by bylo spousta lidí rádo, ale nemám důvod chváli, protože svoji melodickou skladbu jsem nenašel a skutečně to napsalo několikrát neskutečné blbosti, které se melodiím nepodobaly, nebo to nerozpoznano ani známé fláky. Samozřejmě jsem se neregistroval.


SŠ.




Žádné komentáře:

Okomentovat