středa 20. května 2015

Slavnost a požehnání pivovaru v Lobči, Svatotrojická pouť a nové hity cestovek.


Když má člověk čas a chuť, se jen tak promenádovat po městě, tak objeví řadu zajímavých věcí, nástěnek, bilboardů a s nimi i pozvání na četné akce v Mělníku i daleko od něj. Mnohdy jde o akce relativně vzdálené, jindy opravdu místní, ale bez ofocení letáků a určitých připomínek na ně může člověk i snadno zapomenout. Někdy jsou to akce periodické, jindy opravdové originály. A je to samozřejmě i určitá živná půda pro Soutok.

V únoru 2015 jsem zde psal, že se v Lobči opět začalo podle médií vařit pivo, ale stále tomu něco chybělo. Stále tomu chyběl nějaký důkaz v podobě produktu na trhu, informace o možnosti získání piva aspoň přímo v Lobči, či nějaký slavnostní ceremoniál otevření pivovaru. Nyní jsme se tedy dočkali. Pokud chcete u toho být a myslím, že je to historická událost, jak se patří, tak neváhejte příští sobotu 30.5. , se vypravit na konec našeho okresu. Určitě bude v místě otevřeno i Muzeum Eduarda Štorcha a netroufám si nyní tvrdit, zda v Lobči nebude v areálu zámku probíhat ještě například nějaká motoristická akce. Zpravidla v červnu zde bývá například již téměř pravidelně výstava starých anglických sportovních vozů.


Vzpomenete si ještě, jak jsme v listopadu pátrali díky měsíčníku Mělnická radnice po mělnických věžích a věžičkách ? Pak vězte, že akce, kterou tradičně pořádá Římskokatolická farnost- probošství Mělník a MOOS ( Mělnický osvětový a okrašlovací spolek) vás určitým způsobem dovede cestou s krásnými pohledy do kraje, až do míst, která si také zahrála v soutěži a na níž můžete obdivovat sakrální i technické historické památky.


A nakonec tu mám něco, co by mě dosud nikdy nenapadlo. Cestujete rádi ? Pak asi máte  cestovní kanceláře  spojené především s několikadenními dovolenkovými pobyty. Dobře, tak tedy v době adventu si vzpomeneme u nás na Drážďany,Vídeň, Norimberk či Salzburk a první dva jmenované občas vystoupí v roce i jako jednodenní poznávací zájezdy v přijatelných cenách. A poslední dobou byly hitem i jednodenní lyžařské zájezdy do rakouských Alp. Nyní se však objevuje ve vitrině lákadlo v podobě jednodenních turistických výletů a zde přímo na druhou stranu Šumavy. Možná, že právě vy jste vyznavači společných turistických akcí a lze předpokládat, že cesta v zájezdovém autobusu proběhne v obou směrech za tmy.
Možná, že vám spíše vyhovují společné zájezdy do velkých cizích měst, nebo jezdíte raději dobrodružně a z náhlého rozhodnutí podle volného času a situace sami, ale v každém případě lze spatřit v těchto jednodenních turistických zájezdech zajímavý nový trend.
SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat