neděle 17. května 2015

Oktoberfest v Mělníku, Peugeot day, Rákosníčkovo hřiště, Podkova, to byly akce víkendu.


Ono to vlastně začalo už v pátek. Člověk přijede k Tesku a za parkovištěm, se koná nějaká pouť. Dozvídám se, že jde o jakýsi Peugeot day, ale více to neřeším a především nemám vyjímečně ani fotoaparát.

Doma mě pak zaujmou opět stránky iSoutoku. I na podruhé si zvolili téma, o kterém jsem asi o dva dny dříve psal, ale je zde určitý rozdíl. Zatímco Soutok je především fotomagazín a podle některých milých jazyků je prý nepřekonatelný v rychlosti, kdy akce mnohdy ještě trvá a čtenář už má obrázky z ní, tak iSoutok rozebírá věci do hloubky, často na úrovni regionální politiky.


Fotografie ze slavnostního otevření Rákosníčkova hřiště na Soutoku nenajdete. Osobně bych je docela  rád viděl  na netových stránkách Mělnického deníku a věřím, že tomu tak bude. Přesto mě iSoutok motivoval tou rozbitou cestou na fotkách, která byla zřejmě snad jen pár minut po napsání jejich článku přijatelně opravena. Snímky Soutoku jsou tedy pořízeny v předvečer slavnostního otevření.



Akce s názvem Oktoberfest patřila do kategorie těch privátních. Firma Erwin Junker patří k nejvýznamnějším firmám i sponzorům ve městě a občas se tu na stránkách Soutoku s ní setkáváme. Vzpomeňme třeba na článek ze září 2012 http://soutok.blogspot.cz/2012/09/erwin-junker-kral-melnickych-firem.html , kdy se firma u příležitosti 50 let činnosti ve světě a 20 let v Mělníku presentovala navenek již z dálky viditelnou otočnou reklamou na střeše jedné z budov.

Nebo vzpomeňme na Den otevřených dveří loni v  květnu..http://soutok.blogspot.cz/2014_05_01_archive.html
.., kdy měl každý příležitost navštívit výrobní prostory firmy a osobně jsem velmi zvědavý, jak se ukáže společnost TTD, kde se schyluje pomalu, ale jistě k velkému výročí mělnického cukrovaru, jehož prapor ještě drží balírna.

Letos tedy uspořádalo vedení firmy u příležitosti významného životního jubilea pana Junkera pro své zaměstnance, rodinné příslušníky i další přátelé Oktoberfest. Nepochybuji o tom, že se v mělnických tiskových médiích o události dozvíte více, ale uznejte, že Soutok by už nebyl tím Soutokem ( ač o zvolnění tempa občas již uvažuji), takovým, jaký ho znáte, tedy obvykle prvním :-). V současnosti na něm najdete za dobu tří a půl roku i s tímto vydaným příspěvkem rovných 904 vydaných článků a těší mě váš zájem. Hodnoty na počítadle jsou kromě občas nějakého toho pochvalného komentáře jedinou odměnou blogera.


Neobvyklý pohled na Mělník od SZ. V popředí jsou budovy firmy Junker. Ty dvě bílé stavby jsou 
velkoplošnými stany pro akci Oktoberfest.

A pro úplnost rekapitulace společenských událostí tohoto víkendu v Mělníku musím ještě přidat dnešní Den koně, na který jsem vás asi před dvěma hodinami pozval. Samozřejmě, že to nejsou všechny akce, ale to už tak bývá.


SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat