neděle 3. května 2015

Část Pražské ulice má již nový kabát. Fotopozdrav z průtahu i z Horních Počapel.


Samozřejmě, že Soutok i nadále sleduje situaci na lokálce a očekává, kdy se konečně na stránkách SŽDC objeví výběrové řízení na rekonstrukční práce, které by měly být zahájeny údajně někdy v červnu a dokončeny před koncem roku. Tady se ovšem pro pozorovatele z řad lidu nic neděje a tak se pojďme podívat nejprve na elektrárnu v Horních Počaplech, kde nám zhruba od února mizí starý nevyužívaný komín a mění se tak určitým způsobem i panorama výhledu  z mělnické vyhlídky na České středohoří.
Více v článku http://soutok.blogspot.cz/2015/02/prijedte-se-rozloucit-s-elektrarenskym.html


Po nezbytném zoomu, se tedy podívejme na další nápadné dílo našeho regionu, kterým je především rekonstrukce Pražské ulice. Předpokládám, že je s rekonstrukcí této veledůležité dopravní komunikace každý dostatečně seznámen a tak tentokrát si bez odkazu prohlédneme její krásný povrch zářící novotou, který již získává první otisky stop automobilového provozu. Nová asfaltka nyní slouží všem, kteří parkují na sídlišti Rousovice, v areálu bývalého řepného placu, v bytovkách v okolí hřbitova, u pizzerie a využít ji můžete, až k odbočce k bývalé sauně a prodejně zahradní školy. Příjezd do této provozuschopné části Pražské ulice probíhá především Nemocniční ulicí od světelné křižovatky u autobusového stanoviště.


Pokud jste  v nedávné době již navštívili prostory, kde se předpokládá vedení automobilového průtahu, se dvěma kruhovými objezdy, tak mi dáte jistě za pravdu, že na první pohled, se tam pro nezúčastněného diváka již delší dobu téměř nic neděje. Vždyť prořezané keře a náletové dřeviny jsem tu publikoval již snad v březnu a na řepném placu se neustále hrabe a hrabe, a  haldy zeminy pomalu rostou a rostou. Ale, když už jsou obě stavební díla tak blízko sebe, tak nebylo celkem od věci nahlédnout i na tuto akci.



Možná, že určitým unikátem je pohled na původní dlažbu, která byla léta skrytá pod asfaltovým povrchem  ( obrázek níže) a pokud někomu unikl pohled, který je naopak nad tímto textem, tak vězte, že právě tudy vedla do mělnického cukrovaru jediná kolej, která podcházela Pražskou ulici, a pro množství různých náletových dřevin a další vegetace unikalo místo dlouhá léta na rozdíl od lanovky pozornosti kolemjdoucích


Na obrázku níže již můžete vidět, že zastávkový autobusový pruh v zastávce Mělník- sídliště, byl ve směru na Prahu rozšířen na úkor zde možná zbytečně původně širokého chodníku. Toho jsme si ostatně všimli v minulém článku, ještě při úpravách obrubníků.


Tolik tedy tento článek a dovolte mi, abych vás pozval na článek následující, kde u toho asfaltu zůstaneme a podíváme se na další pokračování nedávno vybudované cyklostezky  Zelčín-Horní Počaply, která se již brzy dočká rozšíření, až do Lužce nad Vltavou. Jak jsou práce daleko :-)?  Více v dalším článku.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat