sobota 9. května 2015

Podkováň Fest 2015 byl šťastným hororem. Fotogalerie.


Také znáte ten pocit, kdy vás to někam strašně táhne a přitom je vše jako-by proti vám? Internet nejen, že ukazoval přeháňky, ale i bouřky a na kole, se to nechá také jet. Navíc vás pochmurné počasí za oknem ani moc ven netáhne. Nakonec jsem však neodolal a v pozdním odpoledni vyrazil. Jak vidíte na prvním snímku, tak kousek za Mělnickou Vruticí v zastávce Jenichov ještě probíhaly snad nějaké demontážní práce, a kdyby tu byl přítel Jáchymstál, tak by jistě přesně věděl, oč jde :-).


Rozhodl jsem se pro takový okruh přes Jenichov a kolem Nebužel do Kaniny, a po staré předválečné silnici dolů ke Grobiánovi. Jak sami vidíte, tak silnice byla postavena v roce 1935 a je společně se silnicí kolem hradu Kokořína historickým skvostem vypovídajícím o vysoké kvalitě tehdejších staveb pozemních komunikací.


Konečně jsem s bouřkou v zádech, která mě pronásledovala už od železničního přejezdu za Mělnickou Vruticí dorazil do cíle svého vysněného cíle v Kokořínském Dole.


Ano, počasí udělalo své, ale o to více byly navázané vztahy srdečnější :-).


Koukejte se na obrázky, a když k tomu budu mít co říci, tak něco písnu.


Zde je tedy rozluštění hádanky pivovaru Koli. Ten veselý stánek patřil limonádám a potvrdil nakonec můj určitý předpoklad :-).


Po pohledu na tradiční velký stan...


..., se můžete podívat na zapamatovatelnou osobnost Svatokopeckého pivovaru Olomouc, kterou tu opět po roce vidíme.


Zde nám pan majitel umožnil pohlédnout do tváře...


... a již tu máme takový jeden přehledový pohled.


V pivovaru Bernard Humpolec měli v nabídce dokonce chlazeného lahvového Ale , ale dal jsem přednost výborné točené řezané dvanáctce v hodnotě kristových let.


Stánek Bakaláře patří vždy k těm nejzdobnějším stánkům.


Krásný stánek měla i téměř domácí Podkováň.


Tady nám rostou zřejmě další penziony, jak jsem o nich psal v dopoledním článku.


Stavba ve stráni nese jméno Orlí hnízdo a vždy si vzpomenu na Berchtesgaden v Alpách. Dnes po průjezdu silnicí z roku 1935 a vzpomínkou na konec války zvlášť :-).


První snímek na stánek Podřipského pivovaru ( vlevo)


...a vynechat jsem nemohl ani kluky od Medvěda.


Reklamní auto rakovnického Bakaláře v krásném provedení..


.... a ekovláček.


U této velmi příjemné a pohledné mladé dámy z benešovského pivovaru jsem si dal speciál s krásným názvem 13-ka Sedm kulí. a fakt to moc chutnalo. Fantastická však byla i pohotovost, se kterou mě paní šenkýřka obsloužila.


Nejdříve mi chtěla nabídnout malý vzoreček jedenáctky a na objednávku Sedmi kulí, jako v Sarajevu mi pohotově odpověděla otázkou: ,, Jest-li pak víte, že pouze dvě zasáhly cíl ? " Ačkoliv asi většina z vás ví, že jedna patřila arcivévodovi a druhá hraběnce Žofii Chotkové, tak mě spíš napadlo, že tohle je fotka, jak z reklamního časopisu :-). Zdravím!


Hned u sousedů měli příjemný pohled na krásně opečené klobásky.....


a hudební reprodukce, se tentokrát konala pod tímto stanem. Byla to nádherná atmosfera...


... kterou zastavila, až obrovská průtrž....


...... , ale ještě jsem vyblejskl toto krásné vozítko, které mě později předjelo.


Připomíná vám to hrůzostrašné tornádo ? Pak vězte, že to tak hrozné nebylo, ale stačilo to k tomu, aby došlo k rychlému přesunu pivní techniky do bezpečnějších prostor a chvíli to docela slušně foukalo. A to už byl prakticky závěr opět překrásné příjemné akce a setkáního se s přáteli i známými.,, Podkováň Fest 2015 skončil, ať žije Podkováň Fest 2016, nebo jiné pivní festivaly :-)!"
¨

Aktualizace 10.5. ve 13.40 :

Asi jste si všimli, že jsem po náročném včerejšku trošku opravil nějaké chybky, což je dáno i tím, že mám zkrátka čas a chuť :-). Ale, hlavně tu chci zdůraznit něco úplně jiného. Víte, čím je také Podkováň Fest jiný například od Vinné noci, kromě rozdílného prostředí a rozdílného nápoje ?
Když tu člověk nepotká zrovna v nějakém časovém úseku kamarády, nebo známé, tak si je krátkodobě i snadno vytvoří z cizích lidí. Poznáte je mnohdy podle toho, že také jen tak chodí s kelímkem v ruce, hledají mezi ostatními známé a s určitou dávkou citu pro věc ( nevnucovat se, kde není zájem), tak může dojít k docela zajímavým rozhovorům. Tak to ostatně dělají mnozí cestovatelé, kteří se vypraví sami na nějakou cestu a určitá přirozená družnost člověka ve spojení s náhodami funguje, jako příjemné zpestření a leckdy i zajímavý a určitým způsobem někdy i přínosný zážitek.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat