pátek 9. března 2012

O MP Mělník - výcvik a audiorozhovor s P. Limprechtem (7. díl)

Dnes od osmé ráno se konalo cvičení MP Mělník v tělocvičně na Sportovní. K výcviku jsem byl přizván ředitelem MP L.Hošmánkém.

Omluvte prosím sníženou kvalitu videa

Po klasické rozcvičce se začalo naplno trénovat. Nejdříve technika práce s rukama a nohama. Následovala sebeobrana a odhadnutí činosti kontrolovaných osob. Postupně se přešlo na nácvik hmatů a chvatů, tak aby byl strážník vždy dostatečně připraven zareagovat. Zkušení policisté si připoměli věci z dřívějška a nováčci se naučili něco, co jim může hlavně v nočních směnách usnadnit činnost. Celý výcvik byl zakončen kondičním cvičením.
Já jsem si následně popovídal s P.Limprechtem o prevenci na Mělníku, o novém přírustku do sboru - služebním psu a o jeho práci u MP.

Mnohokrát děkuji vedení MP Mělník a strážníkům za ochotu.

Nácvik spoutání podezřelého


Nácvik zneškodnění útočící osoby


Pro Soutok Roman Rak ve spolupráci s MP Mělník

5 komentářů:

  1. Tak to je hodně dobré. Videjko horší ale co. Děláte to zadarmo a pro zábavu s tím že si to tu někdo přečte a něco se doví. Opravdu super práce. Ten Limprecht takhle zní jako hodně chytrej chlap co to má v hlavě srovnané. Jo je to pěkné když někdo ví co dělá.

    OdpovědětVymazat
  2. Kvalita je jedno. Důležitá je obsahová forma a tady jsem se dozvěděla spoustu nových informací a to se cení. Tohle je další ukázka že Vás to prostě baví.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je super. Jestli to děláte jen pro zábavu tak smekám a stejně tak díky MP že vás mezi sebe takhle pustí. Paráda.

    OdpovědětVymazat
  4. Pan Limprecht vypadá zajímavě. V životě jsem o něm neslyšela ale očividně ho jeho práce baví a když jsem teď hledala nějaké info tak to vypadá že to i umí. Škoda že takových lidí není víc. Škoda že i někteří MPíci si z něj nevemou příklad, někteří z nich jsou fakt mimo a dost kazí pověst těm slušným. A nemyslím to jen na Mělníku ale celkově.

    OdpovědětVymazat
  5. Petr Limprecht je výborný ve svém oboru, našel se v této tématice a baví ho to. Je oblíbený u našich nejmenších a tam to všechno začíná, jestliže má nějaký (i malý )vliv,tak věřím, že nám roste slušná mladá generace.Iveta

    OdpovědětVymazat