neděle 1. prosince 2019

První adventní nedělní večer na Mělníku přinesl zase úplně jiné záběry než v sobotu. Podíváme se i na krásně osvícený zámek z mělnického mostu. Noční obloha už nikdy nebude vypadat tak, jako dříve.



Konec noční oblohy, jak ji známe! Síť Starlink noc navždy změní.


Je to tak. Kolem nás je tolik informací, že si některé věci ani pořádně neuvědomujeme, a když se blíží něco velkého, jako třeba Vánoce, nebo nějaké sportovní mistrovství apod. , tak kolikrát ani nevíme, co se kde připravuje, nebo mění. Někdy nám to na první pohled připadá už i celkem nepodstatné.


...., který byl motivem k dalším krokům. A navíc nám to vše zase souvisí se vším, jak kdysi psal spisovatel populárně naučné literatury Ludvík Souček. Stačí se jen podívat do Wikipedie ...


Tady lze odpovědět slovy legendárního Cimrmana Ladislava Smoljaka : ,, Může se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je to jediné, co tak asi můžeme dělat."

Prostě už bude noční obloha jiná. Nicméně, a proto píši tento článek, se během vánočních dní můžete dívat na noční oblohu, a když budete mít štěstí a nebude zataženo, jako teď věčně je a budete i na místě, kde je té tmy více, tak můžete spatřovat věci, které jste dosud  na obloze ještě neviděli a já také ne

Je na to takový jízdní řád, nebo spíše pozorovací řád :-).


První příležitost je již od 11. prosince a pořád to pokračuje. Pokud tabulka chybí, tak se musíte šipkou přesunout na další období.

Pokud nebudete mít štěstí na počasí, tak se aspoň potěšte těmito věcmi na fotkách, které tu v historickém centru budou svítit snad celé Vánoce.

















Pěkný zbytek první adventní neděle !

Žádné komentáře:

Okomentovat