úterý 3. prosince 2019

Přelomová změna v dopravě Mělníka. Mělník na železnici v PID i v DUK. Tři mělničtí zastupitelé opustili Ano.


Spoustu zajímavých informací získá člověk bohužel rozhovorem s někým jiným, nebo naprostou náhodou. Sotva jsem dnes ráno pustil televizi ČT 24, tak už tam na liště běžela zpráva .....

.....

Tři mělničtí zastupitelé opustili ANO, vadí jim politika vedení i populismus.


V našich regionálních médiích jsem tuto docela zajímavou zprávu na titulní stránce( Mělnicko, Mělnický deník) nenašel, ale když to zadáte do vyhledavače, tak vám to dá hned adresu ...


Pokud si myslíte, že je to zajímavá zpráva, tak se více dozvíte po kliku výše.

Další zprávu jsem obdržel ústně a byla pro mě velkým přínosem. Až dosud jsem si poslední dobou pochvaloval, jak je to pěkné,že díky jízdenkám PID můžeme během roku cestovat po Středočeském kraji za přijatelné ceny, ale zároveň jsem trochu zalitoval, že na PID můžeme jet vlakem k severozápadu nejdále do Štětí, a pro cestování třeba do Děčína, či Chomutova musíme buď koupit běžné a ne zrovna levné jízdné ČD, nebo zakoupit ve Štětí na nádraží jízdenku DUK.

Jízdenky DUK jsou dle mého názoru oproti PID zbytečně složité, protože se neváží na pásma, ale na konkretní čtverce, které jsou mnohdy vázané na konkrétní obec. Na druhou stranu jsou v DUK integrované i plavby lodí  Bohemia a bylo mi řečeno turisty, že ačkoliv plavba na takové lodi trvá třeba 5 hodin, tak vůbec nemusíte kupovat celodenní jízdenku za 130 Kč.

To říkají turisté, kteří tam někde bydlí, nebo tam přijeli auty, že je výhodné koupit lístek až na lodi. Pro nás je docela důležitá zpráva, že pokud pojedeme vlakem do Kadaně, nebo Děčína, či Ostrova nad Ohří, tak se nám celodenní jízdenka DUK za 130 Kč rozhodně vyplatí.

A teď to nejhlavnější : Bylo prý přihlédnuto k tomu, že tak, jako PID přesahuje do Ústeckého kraje, tak bude od nového řádu přesahovat DUK  na Mělník.

Nemluvím o autobusech, kde to na lince Mladá Boleslav - Roudnice nad Labem funguje už dávno a do Roudnice pojedete autobusem nejspíše tak, jako do Štětí na PID. Obyvatel Roudnice k nám však stejným autobusem zase nejspíše pojede na jízdenku DUK.


Považte však, že se budete chtít podívat do Karlových Varů. Na Mělníku zakoupíte ráno ve stanici jízdenku DUK za 130 Kč ( celodenní - mělo by to tedy jít) S přesednutím ve stanici Ústí nad Labem- západ dojedete do Ostrova nad Ohří, kde DUK končí. Zbytek do Varů dojedete za 15 Kč autobusem a cesta vás tak zatím vyjde na 145 Kč.

Zpátky si koupíte jen nějaký lístek ( ČD, nebo zase nějaký Karlovarský,, PID" ) do Ostrova nad Ohří, odkud vám již zase platí na Mělníku ráno zakoupená jízdenka. Výlet do Karlových Varů vás tak vyjde na nějakých 160 - 180 Kč, což je ještě podstatně méně, než na mém výletě na Vánoce 2013.


Nemohl jsem samozřejmě zůstat jen u toho, co mi řekl nějaký známý a musel jsem rychle sehnat nějaké informace, kterými mohu vše doložit. Důkazem je tato mapa :


Musím se teď opravit. Jízdenka DUK na rozdíl od speciální regionální varianty ČD pro Ústecký kraj neplatí až do Ostrova nad Ohří, ale jistě nějaký ten autobus, nebo i později osobní vlak  z Perštejna, nebo z Klášterce nad Ohří do Varů jede. A při výletu nepatrně blíže vás to nemusí zajímat vůbec.

Teď to chce jen pořádnou reklamu, protože na špatnou reklamu už spousta věcí dojelo. A situace zejména na kolejích je tak neskutečně složitá, až je to škoda pro všechny účastníky i pro životní prostředí a dopravu vůbec.


Žádné komentáře:

Okomentovat