pondělí 2. prosince 2019

Předvánoční jarmark v mělnickém muzeu navštívilo rekordních 1 784 lidí. Program muzea na prosinec. Nový Confluens. Rodinné domy v obci Kly na prodej. Nastal nám den veselý.


Předvánoční jarmark v mělnickém muzeu navštívilo rekordních 1 784 lidí. ! To je tradiční reportáž z právě uplynulé akce muzea, která je i hlavní částí článku. Potom se podíváme na plakát akce, o které jsem tu nedávno psal, ale je dobré si ji připomenout, protože jde o akci dlouhodobou ve velkém sále a téma  Vánoce v 70. a 80. letech je v RMM vždy populární.

Nechybí ani program na měsíc prosinec a je jistě zajímavou zprávou, že vyšel nový vlastivědný sborník Mělnicka č.11  Confluens. Více informací o něm najdete po kliku na odkaz pod obrázkem.

Pak je tu ještě plakát na akci, která má relativně čas a jdeme do finále dnešního článku. Těší mě sledovanost článků právě uplynulého víkendu, ale v sobotním článku je jedna chyba. V nadpisu se píše, že se čtenář také dozví o hromadném prodeji domků, ale ve skutečnosti se nedočte nic. Včera jsem zase připomněl populární větu ,, Vše souvisí se vším" a jméno spisovatele, který ji užíval jsem dodatečně dopsal až dnes.

Šlo o Ludvíka Součka. A dnes také činím nápravu a vkládám foto s reklamou, které se nedopatřením nedostalo do sobotního článku. Proč tuto reklamu ? Proč reklamu nějaké firmě? Nejspíše proto, že bydlení je jedna z bolestí současnosti. Neustále někdo shání nějaký byt, nebo podnájem, nebo prostě možnost bydlet.

Ne snad, že by nebyly realitní kanceláře. Najdete domy drahé, nebo domy levné před spadnutím a v lokalitách ( například Českolipsko), odkud se musí někdy i docela daleko dojíždět za prací. Následující plakát mě zaujal, protože se ty domy hodně podobají těm, které nedaleko odbočky do Záboří po povodních 2002 vyrostly.

Ze strategického hlediska jsou všechny osady obce Kly relativně na dobrém místě a třeba někomu udělá tato jinak na ulici trochu zastrčená reklama zde na Soutoku  radost.



Předvánoční jarmark v mělnickém muzeu navštívilo rekordních 1784 lidí. Mělník, 30. 11. 2019, 9:00 - 17:00 hod.

Přivítat advent, nakoupit rukodělné dárky pro své blízké, vánoční ozdoby, dekorace či jen pobýt s přáteli a kochat se krásou českého řemesla, vyrazili jako již každoročně návštěvníci Předvánočního řemeslného jarmarku v Regionálním muzeu Mělník. Již 18. ročník tradičního trhu s ukázkou lidových řemesel a dílničkami pro děti zaplnil muzeum od sklepa až po půdu.

 Své výrobky předvedli např. řezbář, krajkářka, hrnčíř, šperkaři, dráteníci či perníkářka. Ke koupi byly také textilní výrobky, vánoční vazby, zboží z levandulového světa, dekorace ze sena, z decoupage a scrapbookingu, kamínky, knížky...atd. Opět sem z Podkrkonoší zavítala rodinná společnost Juklových s ruční výrobou foukaných ozdob a z Turnova Dana Kadeřávková s výrobou vinutých perlí.

 Nechyběla medovina či svařák na zahřátí a spousta dobrot čekala také na na náměstí Míru, kde se zároveň konalo mělnické Vítání adventu a rozsvěcení vánočního stromku. Muzejní jarmark navštívilo rekordních 1784 lidí.

O adventu můžete do muzea zavítat ještě na vánoční příběh o putování do Betléma plný adventních písní a koled „Nastal nám den veselý“ v neděli 15. 12. od 15.00 hodin. Se svými žáky ho nastudovala Lýdie Paďourová-Havláková.

 Výstava Vánoce 70. a 80. let ve velkém sále bude přístupná do 5. 1. 2020. Muzeum společně se Státním okresním archivem Mělník vydalo nový Vlastivědný sborník Mělnicka - Confluens č. 11. Srdečně zveme na jeho uvedení ve čtvrtek 12. 12. od 17:00 v prostorách mělnického archivu.


-rmm-


Kontakt: Kristýna Frelichová – odd. PR a propagace frelichova@muzeum-melnik.cz, tel. 728 620 651, tel. 315 630 923

Regionální muzeum Mělník, příspěvková organizace Středočeského kraje nám. Míru 54, 27601 Mělník Otevírací doba: celoročně, úterý – neděle 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hodin http://www.muzeum-melnik.cz/





https://www.muzeum-melnik.cz/akce-a-vystavy/confluens-vlastivedny-sbornik-melnicka-c-11-uvedeni-817_504cs.html








https://www.rdzahumny.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat