středa 24. července 2019

K výročí 150 let cukrovarnictví v Mělníku je k dostání velká krásná homole cukru do domácí vitríny. Ve Lhotce se konalo zahájení Dnů lidové architektury Středočeského kraje a zrodila se nová publikace.


Milí čtenáři obdržel jsem milou zprávu, že už je tu ke 150. výročí mělnického cukrovaru zase nová možnost zakoupit další homoli cukru. Ovšem, tentokrát nejde o barvičku, která by snad zajímala především ty, kteří chtějí mít celou novodobou sérii roku 2019 kompletní, ale o velikost, která dodává homoli jistou impozantnost.

Ať už chcete mít tedy všechny homole, které nechal MOOS u příležitosti výročí vyrobit, nebo vás potěší jenom vzorek připomínající tuto událost, tak máte další příležitost.Dejme tedy nyní slovo originální pozvánce :

Větší mělnická homole cukru


K významnému výročí 150 let od postavení cukrovaru na Mělníku, které si letos připomínáme, nechal Mělnický osvětový a okrašlovací spolek v tomto roce vyrobit upomínkové předměty – homole cukru.

Homole byly na zakázku ručně vyrobené přímo v mělnickém cukrovaru, jsou vysoké 10 cm a obal je vyhotoven ve třech barevných variantách. Pro velký zájem sběratelů i mělnických obyvatel je nově v nabídce i větší homole, která je vysoká 17 centimetrů. Homole jsou v prodeji pouze v mělnickém Turistickém informačním centru v ulici Legionářů.


Martin Klihavec, předseda MOOS.

,, Soudruh ředitel chtěl zkrátka říci, že tam máte do info centra jít :-). " Tak co, poznali jste parodii na krásnou hlášku z filmu Marečku podejte mi pero, kde Josef Abrhám v roli učitele tlumočí vzkaz ředitele žákům z důvodu pokaženého rozhlasového školního přenosu ? :-)

To je prostě ta krása především starých českých filmů a komedií, že jsou tak oblíbené, až si je mnozí pamatujeme nazpaměť.

Ale, pojďme dále. V jednom článku jsem vás zval do Lhotky. Tak si nyní poslechněte zprávu z RMM, jak že to ve Lhotce tedy probíhalo.


Dny lidové architektury Středočeského kraje byly v sobotu zahájeny ve Lhotce u Mělníka!
20. 7. 2019, 11:00 - 17:00 hod.

Dny lidové architektury Středočeského kraje byly slavnostně zahájeny v obci Lhotka u Mělníka tuto sobotu! Počasí přálo, bylinky voněly, tancovalo se a zpívalo...Koňský povoz, převážející návštěvníky ke lhoteckému skalnímu obydlí (pobočka Regionálního muzea Mělník) se nezastavil, jedli se koláče a chleba se sádlem, harmonikář vyhrával…

Brožura Lidové stavby Středočeského kraje - severozápad byla slavnostně pokřtěna zástupci Středočeského kraje a autory vodou z místní říčky Pšovky a vodou od skalního obydlí. Doprovodný program na hřišti nabídl vystoupení folklórních souborů Jarošovci z Mělníka a Furiant z Malé Bělé za doprovodu lidové muziky Osmikráska z Prahy a jarmark tradičních řemesel.

 V komunitním centru na návsi se promítaly tematické fotografie a videa z Kokořínska. Exkurzi po lidových stavbách Kokořínska absolvovalo 82 zájemců. Doprovodný program a křest navštívilo přes 300 lidí.
-KrF





Žádné komentáře:

Okomentovat