sobota 2. března 2019

Seriál Kameňák patří pohodovým pátkům. Zavítejme obrázky do míst, kde se točil. Nádherný ploužák pro ženy a dívky.




Milí čtenáři, neznám nikoho, kdo by neměl rád pátky. A už jen proto, že žijeme v Mělníku, známe každou ulici a kromě herců můžeme poznat i nějakého známého, který se dostane náhodou do záběru, tak rád koukám na Kameňák. Co vy ?

Kromě některých hlášek, které se občas i nezapomínají, je to opět ta krásná sounáležitost a hrdost, že jde o naše město. A kdo to neví, tak se to dozví, že se to točí na krásných ulicích středočeského města Mělníka :-). Připomeňme si třeba hlášku o falešné stokoruně, která měla tři nuly, a tak byla roztrhána. :-).

Proč jsem dnes začal fotkou zvonu v mělnické chrámové věži ? No, protože má dnes svátek Anežka a tento zvon je zasvěcený sv. Anežce a Zdislavě. Škoda, že v 9 hodin teprve tak možná vstávám a zase neuslyším ty krásné zvony v čase mezi 9.00-9.10 . Čest našim zvoníkům :-)!


První snímek tedy máme od Beníšků, kde se samozřejmě točí interiérové hospodské scény. Tady vsadili už dávno na výzdobu interieru a tento po této stránce nikdy nedostižený podnik udělal dobře. Filmaři jej objevili tuším již v jednom z posledních dílů Básníků.



Pro tyto snímky jsem musel zavítat hodně hluboko do archívu. Není příjemné se probírat mezi CD z prvního desetiletí 21. století a hledat. I tady bývaly kdysi zarámované mapy Zemí Koruny České, které jako-by předznamenaly můj pozdní zájem o historii. Mám je někde vyfocené, ale hledat je nemíním.

A to je již populární a krásná Palackého ulice, která mi připadá v tomto seriálu, jako taková hlavní tepna všech dílů.


Pohled do ulice z Pražské brány.


Pohled do Svatováclavské ( dříve Kostelní) ulice z chrámové věže.


Ulice Česká.


Mezi Svatováclavskou a Palackého ulicí.


Další dva snímky mají připomenout ta místa, kde rodina Vaška Vydry v seriálu bydlí.



Hudební škola proti Beníškům je v seriálu ZDŠ.


Zahrála si i Husova ulice, kde byla scéna s kropícím vozem.


Ač se filmaři snažili moc mělnickou věž neukazovat, tak se jim to stejně nepodařilo.


Svatováclavská, to je prostě jedna z nejkrásnějších ulic města, kde se často něco filmuje.


A Palackého ( Prasečák) ulice, někdy též považována za náměstí, ta má prostě své kouzlo. V ulici je i okrsek seriálové policie.


Pražská brána se posledně mihla hlavně na obrázku v bytě.


A samozřejmě slavná seriálová radnice. Filmová letní čtyřka se točila na naši skutečné radnici a  zimní pětku tu máme na webu s Danou Morávkovou. Nebo mám napsat, že tu mám :-)?



Poslední obrázek do seriálu nepatří, ale na CD jsem objevil vlastně již vzácnou fotku. Ano, to je ještě mašina v mělnickém cukrovaru. Dnes neuvěřitelné. Po kolejích v blízkosti cukrovaru nejsou ani památky. Vlečka do cukrovaru byla postavena v roce 1889, pokud mi paměť slouží. Bylo to 15 let po zahájení provozu v hlavní stanici ( 1.1. 1874).  Nechci to teď hledat, ale když to odpíchnu v mapě, tak vlečka měla necelé 2 km.


A co si dáme na závěr ? Měl jsem dopoledne takovou domácí práci, tak jsem přitom trochu ladil internetové rádio, a jako na potvoru jsem nebyl s ničím spokojený. A najednou jsem naladil takový pěkný ploužák, který mi připomínal slavnou italskou kantilénu 80. let a přitom to hráli na mé oblíbené stanici Radio Paradisagasy  na Madagascaru.

Řekl jsem si, že tohle se musí líbit hlavně ženám a dívkám. Takže, dnes něco pro něžné pohlaví :-).

ARIANE" LAVITRA ANAO"

https://www.youtube.com/watch?v=QZwzYKQGwlE


Žádné komentáře:

Okomentovat