středa 15. srpna 2018

Tento víkend patří akcím Country Lhotka a mšenskému srazu veteran motocyklů. Fotogalerie: Kokořínská ulice se na mostě přes Pšovku zřejmě rozšířila. Hladina rybníka v parčíku se nebývale zmenšila.


Přiblížil se nám další srpnový víkend a asi nejvíce, se  mluví o již populárním festivalu Country Lhotka, který má letos jubileum. Ano, jde již o 10. ročník a vy si můžete všechny plakáty ze všech ročníků prohlédnout zde na http://www.lhotka.cz/akce/country-lhotka.php .

Vše potřebné máte na téměř ukázkovém plakátu. Pokud jde o cestu na akci a zpět, tak vidíte, že není třeba využít jenom spojů lokálky do Mšena a zpět, ale speciálně z bývalého autobusáku ( Fibichova ulice) jedou tři mimořádné autobusové spoje ( 15.30 , 16.30 a 17.30), které staví také u Lídlu.

 Pro zajímavost připomínám, že v dávné minulosti byla relativně nedaleko dnešního Lídlu na Mladoboleslavské ulici skutečně autobusová zastávka pro linky do Mladé Boleslavy, Všetat či Kadlína, která nesla jméno Mělník, U Vaňku :-). Zpět jede jedna autobusová spoj v 1.00 ze Lhotky. Případně můžete využít pravidelné spoje ČD ve 20.49 ze Lhotky, která je v Mělníku ve 21.07.

To tedy pro ty, kteří by snad chtěli užít pouze atmosféru dopoledního programu, ale jistě vás převážná většina pobude v krásném prostředí lhoteckého hřiště déle, nebo dokonce podstatně déle :-). Vždyť výhodou této hudby je, že se při ni obvykle domluvíte a je to opravdový  pohodový relax.

Ještě podotýkám, že festival můžete spojit s návštěvou skalního bytu, nebo i nějakou tůrou v okolí.


Pokud máte rádi staré motocykly, tak si můžete zajet zase na sraz do Mšena.
Buďte na náměstí mezi 9.00- 10.00 . Více na

http://www.jawaczveteran.cz/


Několik záběrů z loňských oslav města Mšena.
http://soutok.blogspot.com/2017/06/velka-obrazova-galerie-predevsim-z.html


A pojďme pomalu domů. Uznejte, že tohle je prostě nádhera a nelze odolat tomu, abych šel jenom tak kolem a nevyfotil to. To je prostě legenda.


Aspoň tu máme zase opravdu krásný obrázek :-).


Co se změnilo na Blatech od poslední návštěvy ?


Prvně vidím tuto lávku pro pěší ....


.... a panoramatický snímek nám asi nejlépe odhalí fakt, že se tu rozšířila vozovka. Nebo se snad mýlím ? Zatím tedy jen na mostě.


Letošní sucho přináší opravdu jen samé tragické pohledy z hladin a břehů rybníků i řek. Když vidíte mnohdy ty obrovské pošlé ryby, které nikdo nijak nezachrání, tak člověka napadne, že je to snad všechno nějaká civilizační daň lidstvu za ten pokrok, byť i v roce 1947 bylo prý také obrovské sucho. Snad jsem ten letopočet nespletl.


 V Mělníku v parčíku u autobusového nádraží to není ještě tak kruté a dají se najít záběry, kde nepoznáte, že je nějaké sucho, ale pak jsou také takové ...



.... kde je to evidentní a jenom vzpomínám na staré dokumenty z Afriky, kde nám ukazovali, jak jindy některé vodnaté řeky dokáží třeba i jen na části svého toku zcela vyschnout.


Přejme si už jen, aby právě ta zvířátka, která nikomu neublíží a za nic nemohou, aby se již brzy dočkala ( a konečně i my) nějakého toho normálu.


Historický záběr: V parku u autobusového nádraží není pod krásnou dřevěnou lávkou letos snad prvně v historii parku ( od roku 1998)  žádná voda.

Žádné komentáře:

Okomentovat