čtvrtek 23. srpna 2018

Zemřel sbormistr Karel Horňák. V neděli se jde Mšenská padesátka. Kalendárium ze Mšenska. Žalman v Zooparku již tuto sobotu. Jaké výstavy se blíží v Lysé nad Labem ? Den PID v Čelákovicích. Tankový den v září.





Jsou lidé, jejichž jména znají jen kolegové ze zaměstnání a různí příbuzní a přátelé. A pak jsou lidé, kteří se zapíší díky nějaké činnosti do paměti většího počtu lidí, ze širšího okolí. Takovou osobností byl i sbormistr pěveckých souborů Intermezzo, Červánek, Zvoneček a dirigent Tanečního a komorního orchestru ZUŠ Mělník Karel Horňák. Zdaleka jsem nevyčerpal všechny jeho aktivity, které zejména v posledních letech doma ve Mšeně provozoval.

Včera se ke mně dostala od známých zpráva, že kdesi na facebooku koluje zpráva, že tato osobnost mělnické a mšenské kultury skonala ve věku 68 let a snad zítra v pátek má pohřeb. Kdo jste jej znali, zavzpomínejte. Pozůstalým patří samozřejmě upřimná soustrast.

Nemohl jsem bohužel o Mšeně začít jinak, než touto smutnou událostí..

A teprve nyní se tedy podívejme na hlavní akci tohoto víkendu, kterou je ve Mšeně turistický pochod Mšenská padesátka ( 41. ročník). Ta se chodí vždy v neděli, tedy letos 26.8. a je pro zájemce připraveno opět několik tras i cyklotras. Více na webu :


Akce na Mšensku pro zbytek prázdnin:

24.08.2018  Netopýří noc na Kokořínsku
25.08.2018  Vzpomínkový večer s Annou Rývovou a Michalem Pehrem
26.08.2018  Mšenská 50 - 41. ročník
26.08.2018  Závod v přespolním běhu "Kokořínské roklinky"
27.08.2018  Námořnická diskotéka pro děti
27.08.2018  Hudební podvečer se skupinou PragueBuskMen
01.09.2018  Kanina - Country festival
01.09.2018  Poslední koupání
08.09.2018  Závody Enduro


Zoopark v Zelčíně a skupinu Žalman jsem tu již připomínal nedávno, tak jen připomínám, že to je v sobotu 25.8. od 19 hodin.

A na závěr dnešního článku tu mám nově přehled výstav z Lysé nad Labem. Zatím je čas, protože výstavy jsou až v září, ale můžeme už teď vidět, co že se tam chystá :-). V blízkosti jsou i taková místa, jako skanzen Přerov, ZOO Chleby u Nymburka, Botanicus Ostrá, zámek Lysá nad Labem, nebo i vzdálenější Poděbrady atd. :-) ...


Ještě přidávám s předstihem pozvánku na den PID do Čelákovic, který se koná v sobotu 8. září, tedy v době, kdy je také například ,, Traktoriáda "v Kropáčově Vrutici, kterou jsem tu již také zmínil společně s Hořínfestem.


Tankový den v Lešanech letos vychází na 1. září:

Podotýkám, že můžeme na cestě uplatnit výhodnou celodenní jízdenku PID za 160 Kč!!! Vstup do vojenského muzea, kde mimochodem stojí i náš mělnický tank je zdarma.

Žádné komentáře:

Okomentovat