neděle 31. prosince 2017

Vánoce ve zlaté Praze, to jsou apoštolové na orloji, iluzionisté, strom, zkrátka současná vánoční fotogalerie. Silvestrovská hudební fotokoláž.



A je tu Silvestr. Trošku jsem si dnes hrál a vytvořil jsem na úvod takový pohled, který má aspoň částečně představovat tu směsici hudby, která je mi blízká. Aktéry není třeba představovat a pokud vám tři obrázky nic neříkají, tak stačí trošku zajít nazpět do různých seriálků a článků o etnické hudbě. Kromě světoznámého rocku a popu je málo známá melodická taneční hudba z různých koutů naší modré planety prostě super, ač i tady musíme vybírat. No tak dobře 😊:

( Gene Simmons-Kiss, John Lydon- Sex Pistols, Brian Connolly-The Sweet. Po stranách silvestrovského vystoupení Dana Nekonečného ve skladbě Leleone jsou dcery zpěváka Eusebe Jaojoby v písních Tia anao zaho a Malemilemy. Dole vlevo řecká píseň Molis se Eida od Katerina Kouka, Suzi Quatro a Chris Norman v písni Stumblin, ACDC před závěrem skladby Highway to hell.)


A v blyštivé atmosféře zůstaneme i nadále. Letos to nebudou Karlovy Vary ( 2013), ani Kutná Hora, či Zahájí, ale zlatá Praha, jen dva dny stará. Nafotil jsem asi 200 fotek s převážně vánoční atmosférou a několik málo z nich jsem sem dal. Jen občas dám někam komentář.


Tržnice na Václavském náměstí.




Veteráni v Celetné ulici.




Praha, to jsou hlavně blyštivé předměty.


Pódium na Staroměstském náměstí.






Vánoční strom.



Akorát jsem přišel včas a hned jsem byl v první řadě. Sice trochu z úhlu, ale apoštoly jsem snad ještě na orloji nevyfotil, nebo o tom aspoň nevím.




Před Karlovým mostem.




Ani mrazivé počasí nebránilo modelu posedět, kvůli obrázku pro svého chlapce.


Tuším, že zrovna tento kříž na mostě prošel nedávno nějakou rekonstrukcí.


Cesta na druhou stranu byla nekonečná.


Dokonce mi zapózoval racek :-).




Je zajímavé si najít některý web o Karlově mostě a informovat se, co jednotlivá sousoší vyjadřují.


https://cs.wikipedia.org/wiki/Sochy_na_Karlov%C4%9B_most%C4%9B


Iluzionisté zaujali mnoho kolemjdoucích. Někteří dokonce vsouvali mezi obě osoby ruku.


Petřínská rozhledna našla svůj vzor ve známé Eiffelově věži.


Strahovský klášter byl vždy místem školních výprav, protože zde sídlí Památník národního písemnictví.
 https://cs.wikipedia.org/wiki/Strahovsk%C3%BD_kl%C3%A1%C5%A1ter



Loreta


To jsme samozřejmě už u pražského hradu.


Snad nikdy nebylo kolem hradu, pravomocí prezidenta a prezidentské standardy tolik divadla, jako když si konečně prezidenta zvolil lid. Snad lidé nepodlehnou doslova štvavé obratné kampani ČT apod. a nezvolí dalšího kývajícího panáka. Docela mě pobavil článek, kde se kandidát na prezidenta podivuje, že ho ve dvou krajích ani neznají. Ať raději dělají ti vědci a hudebníci to co dělali. Všechno na poslední chvíli za jediným účelem likvidace.



Také od hradu se nabízí krásné panoráma.







Také na Kampě byla živá zvířátka.



Velkopřevorský mlýn jsem v létě nějak nemohl najít. Na říčce Kampě jsou mlýny dva a tento je již jen opravdu nedaleko mostu Legií.


Ráno se nechce vstávat do tmy a na poslední fotky už je šero.




Tak tedy ještě jednou:  Hezkého Silvestra a šťastné vykročení do roku 2018!

Žádné komentáře:

Okomentovat