středa 9. srpna 2017

Tuto sobotu je v našem městě hlavní akcí Mělnický košt. Další zajímavé služby pro mladé lidi.


Občas se blogerům bohužel stává, že z nějakých důvodů nemají čas dělat věci tak, jak by sami chtěli a jak bývají čtenáři zvyklí, což není pro život blogu moc dobré, zvlášť když zmrzne na nějakém datu a dlouho se nic neděje. Do docela riskantní záležitosti, se pustil například iSoutok, když hodlá psát delší články jednou týdně a docela mi chybí denní kratší počteníčko. Ale, to jen tak naokraj.

Bývá zvykem, že se pokouším připomínat zde velké místní akce pod širým nebem, k tomu ještě i něco z okolí a nemám v úmyslu vynechat ani Mělnický košt. Reklamy není nikdy dost, byť ji jistě připomenou ještě i oficiální média. Nebudu se dnes nijak rozepisovat a představím pouze plakát na akci.

Také tu druhou část dnes tak trochu ostrouhám. V minulém článku http://soutok.blogspot.cz/2017/08/vite-co-je-couchsurfing-kam-ted-co-dale.html jsme se mohli mnozí dozvědět, co je to CouchSurfing. Četl jsem web autorky dále a narazil jsem na další zajímavé pojmy. Možná to člověk tak nějak tušil, ale uznejte, že v médiích se o tom moc nemluví a je to škoda.

Pro nás starší už je vše dávno po sezóně, ale mladá generace má dnes takové možnosti, že ani sama kolikrát neví. Protože jsem dnes v časové tísni ( jiné dlouhodobější povinnosti) a stejně bych k tomu moc nenapsal, tak především dávám odkazy:

https://www.workaway.info/

https://sk.wikipedia.org/wiki/WWOOF

https://www.helpx.net/

Sice jsme si v Čechách tak nějak zvykli, že když už někde něco děláme ( doma i v cizině), tak dostaneme zaplaceno, což může být díky kursu k euro výhodou, ale myslím, že uvedené možnosti mohou mít také něco do sebe, zvlášť když jde třeba jen o týden, méně starostí, strava a třeba i zajímavé exotické a možná vzdálenější místo.

Mladý člověk má dnes zkrátka obrovské možnosti poznávat díky školním jazykovým znalostem svět, třeba i jen nějaký čas a nemusí jen pátrat po brigádách v ,,našich" supermarketech apod.

2 komentáře:

  1. Děkuji za přečtení mého blogu. Jsem ráda, že posloužilo k inspiraci a rozšíření obzoru :D
    Jsem na cestách a tak času méně na pročtení toho Vašeho. Ale dostanu se k tomu.
    Děkuji za milé komentáře a přání. Jen mi prozraďte, kde jste přišel na moje narozeniny? Buď je to v nějakém článku nebo na google :D
    Zatím se mějte,
    Vendula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to v jednom článku ( ty narozeniny) :-))). Tak k osobní inspiraci mi to posloužit z mnoha důvodů ani nemohlo, ale myslím, že je vždy dobré, když člověk ví, jak se dá také cestovat, pokud patří cestování k jeho hobby.

      Ty moje současné delší cesty, to je zpravidla takové odskočení od běžného života většinou vlakem v ranních hodinách na nějakou šikovnou jízdenku ( nejlepší je ta Jízdenka na léto) s návratem v půlnoci, či v půl druhé.

      Obvykle je to nejdál 50 km do Německa a letos jsem si zajel na kole třeba z Břeclavi na Moravské pole v Rakousku. Mimochodem, v roce 15 jsem ve 30 stupních Celsia bloudil po Vídni a málem mi o 10 minut ujel již zaplacený autobus domů :-))) ( také zde)

      Chybičky občas musí být, aby byla legrace, když to pak nakonec vše dobře dopadne. Je to takové milé pohlazení a člověk narazí často i na zajímavé lidi, kteří řeknou pod rouškou jisté anonymity i to, co by ani známému neřekli.

      Cestujte, dokud jste mladá, dokud vám nic není, dokud zdraví slouží, dokud se nemusíte ohlížet na blízké osoby i na pracovní povinnosti, dokud máte pevné jazykové znalosti i odvahu a hlavně ten drive jít do toho někdy příště zase.

      Tu nesmírnou odvahu u žen, jako jste vy obdivuji a nemá ji leckterý chlap. Třeba i proto, že prostě má leckdo radši cestování a zábavu v partě, a i tak, jak jsem o tom psal posledně. Ale, je krásné, že je pak nač vzpomínat a také si myslím, že na cestách člověk pomaleji stárne, protože pořád musí řešit nějaké situace a každý okamžik se mu vrývá leckdy hluboko do mysli.
      Také se zatím mějte, a přeji Vám na cestách jen milé a příjemné věci.
      Standa.

      PS: Hodně foťte, protože když si to prohlížíte, tak to znovu třeba i v prosinci prožíváte a nikdy se vám to neztratí.

      Vymazat