sobota 26. listopadu 2016

V mnohých místech města Mělníka neteče od pátku teplá voda a netopí se.



Aktualizace dne 27.11. 2016 v 0.10 :

S radostí musím oznámit, že v pozdních sobotních nočních hodinách došlo k obnově dodávky teplé vody a tepla vůbec.

článek 26.11. :

Patříte mezi ty domácnosti, kde už druhý den neteče teplá voda a nehřeje topení ? Pokud se podivujete, proč tomu tak je, tak se zdá, že příčina je na obrázku. Všimněte si na obrázcích  především unikající páry patrně z nějaké odbočky horkovodu. Co je však zarážející, je fakt, že firma Šnajdr celé místo provizorně oplotila, odtěžila zeminu z roury, bezpečnostně místo zahradila mříží a vůbec nic se neděje. Snad až do pondělního dopoledne bude takto ze země utíkat pára a lidé budou nadávat, aniž by mnozí tušili, co je vůbec příčinou.

Tak nevím, ale to není havarijní stav ? To nevadí, že uniká pára ? Vždyť jde jen o ty obyčejné lidi, že ano ?! No tak co, tak se nebudou jednou celý víkend koupat, nebo si ohřejí vodu na kamnech na plyn, či elektřinu. A můžou si tím i přitopit, když přituhne a bude jim zima. Vždyť je pořád ještě nad nulou a naše babičky i dědové prý také žili mezi 18-20 stupni. Zvláštní, firma Strabag na mostě v Mladoboleslavské ulici makala ve státní svátek do pozdních hodin, ale tady si pánové klidně udělají volnou sobotu ( a zřejmě i neděli )a nic se neděje.

Aktualizace 11.2. 2024:

Tento článek z roku 2016 má neustále slušnou sledovanost a možná je to i počtem komentářů. Rozhodl jsem se tedy odkaz z komentáře přenést sem pro snazší přepnutí na pokračování tohoto téma v jiném článku, který rovněž nepostrádá celou řadu komentářů.

Je to dobrý ukázkový materiál toho, jak to chodí.  Dnes by se to asi nestalo, protože by jistě někdo informoval občany v městském rozhlasu a psalo by se o tom na mnoha fb, ale tenkrát byl nejsledovanějším webem www.melnicek.cz, kde se nic neobjevilo a zřejmě i web Soutok, když to nadzvedlo tolik lidí. Neměl jsem tehdy vůbec tušení, že fa. Šnajdr neprovádí jen výkopové práce, ale i samotné opravy a rozhodně mi nešlo o nějaké její obviňování. Jen jsem v rychlosti zahlédl, že není něco v pořádku a podivil jsem se, že na zařízení nikdo nepracuje. Občan si prostě dovolil něco říci. To jsem to schytal. A to není Soutok žádné oficiální médium.




8 komentářů:

  1. Teď firmě Šnajdr trochu křivdíte, dnes, tedy v sobotu, ještě v sedm večer jejich lidi řešili nějakou havárii u cukrovaru, celkem dost pracovníků. Jel jsem kolem 12:00 a už tam byli, kolem 19:00 ještě tam byli :)
    Netuším o co jde, spojitost to asi nemá, ale u horkovodu asi není náhoda, že to nechávají takhle unikat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Jiří, vůbec článku nelituji. Víte kolik lidí nevědělo vůbec, co se děje ? Média mlčela, na Mělníčku nic, lidé nadávali na zimu. Málokdo, kdo má zrovna čas a je dlouho doma, a nadává, někam zavolá, pokud vůbec nevzdá to hledání kontaktů.

      Člověk se musí neustále někde ozývat a věřte mi, že vím oč jde. Málokdy, se někdo zeptá za vás a málokdy vám někdo něco řekne.Článkem, nebo komentářem navíc můžete leccos ovlivnit.

      Fotky jsem si nevymyslel, byla to realita a kde nic, tu nic. Občan přece nemůže čuchat, kdo má co na starost, kolik má lidí na práci, a jaká je situace. Občan chce ale samozřejmě přijít do tepla.

      Vymazat
  2. Dobrý den, kdyby jste se do výkopu podival, zjistíte, že unikající pára nejde z rozbitého potrubí. To už bylo opraveno z noci na sobotu. Vy na te fotce nevidíte tu velkou přivařenou záplatu? A unikající pára? Viděl jste si někdy v zimě před ústa? Co vam od nich jde? Pára? Jak je to možne? To si odpovězte sám, ale stejného je to s potrubím. ... pokud v nemocnici proudi pára o vysokém teplotě, nejspíš i to potrubí se ohřeje a pak se z něj bude kouřit, nemyslíte? Miluji lidi, kteří vede úplný prd a hlavně že písou, že tam nikdo nepracuje. Nepracuje se tedy, protoze je to v tomto miste opravene. A ze díra není zasypano? Protoze je víkend a o víkendu se dělají jen havárie a ne zásyp, který se muže udělat v normální pracovni době. Takže Prosím, bez začnete někoho obvinovat z lenosti, zamyslete se nejdřív. Dekujii

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co kdybych jel kolem jenom autem ? To jsem měl také zastavit a jít to zkoumat ? Nemyslíte, že to mohl někdo někam zavolat, aby lidé věděli, co se vůbec děje ? Že to není nic příjemného prožít večer a ráno v nepříjemném interiéru a znovu se do něj vrátit ?

      Pokud sem chodíte jako čtenář častěji, tak asi víte, že právě dopravní situace a havárie jsou mnohdy to, co lidi nejvíce zajímá. A někdo ani neví proč je zima, a že někde u koupaliště došlo k poruše, která už má být odstraněna, ačkoliv je stále setrvalý stav. Navíc se v komentáři dočtete, že se stalo i něco u cukrovaru.

      To je prostě jen podivení občana ( za více občanů), co že se to zde vlastně děje a je celkem v pořádku, že všichni jen nemlčí, ale najde se i někdo, kdo má ochotu, se k věci vyjádřit. Od toho jsou články i diskuse k nim. Také děkuji. Není třeba se hned rozčilovat.

      Vymazat
    2. Nejlepe asi volat rovnou Novu,ze? To je opravdu takovy problem zvednout telefon,zavolat na CEZ a zjistit co se deje. Lepsi je sedet u fb a nadavat.

      Vymazat
    3. No to mimochodem problém je. Zkuste si zadat teplárna Mělník apod. Co vám to na internetu našlo ? Ale je zajímavé, že pořád řešíte mě ( i na facebooku) a vůbec vám není nikomu divné, že to nikoho jiného nezajímalo a nikde se o tom nepsalo. To vám to všude jinde topilo ?

      Já mimochodem nebyl vůbec v sobotu dopoledne doma, a proč bych měl volat Novu ? Vždyť se mi naskytl materiál na velmi sledovaný webový článek a ještě jsem měl šanci, že mi to někdo v diskusi vysvětlí. A opravdu jsem neměl radost, když jsem i v sobotu odpoledne zjistil, že je vše při starém, voda neteče a topení netopí.

      Na rozdíl od mnoha lidí jsem viděl, jak to tam chlapi v pátek všechno pootvírali, tak jsem věděl, co je asi příčinou. A jak mám vědět, že už je to spravené, když mi to začne topit až někdy v sobotu snad ve 22 hodin?

      Vidíte, co dokáže udělat s lidskými emocemi. Na jedné straně nedostatečná informovanost v médiích, na druhé naštvaní občané a na třetí dotčení zaměstnanci. Určitě nejsem z těch, kteří by s radostí o někom říkali, že je lempl. Byl to spíše dotaz a možná jsem to napsal mějak netakticky. |A doufám, že tomu kesi morovi už vychladla hlava a nebude mě strkat do příkopu :-) ( facebook) Je to prostě blbá situace, která nemusela vzniknout, kdyby se aspoň někdo někde zmínil na Mělníčku. Pěkný večer !

      Vymazat
  3. Dobrý den pane Šveci, odpověděl bych Vám dříve, ale byl jsem zaneprázdněn havárií teplovodu. Vámi popisovaná havárie nastala v pátek. Naše společnost nastoupila na odstraňování přibližně do hodiny. Opravám předchází náročné uzavření systému a vypouštění vody (ČEZ Teplárny), což zabere řadu hodin. Je totiž technicky nemožné provádět opravy ve vařící vodě. Na havárii pracovalo do půl noci přibližně 15 lidí. Při zahájení provozu se stala další havárie u cukrovaru, na které se práce zahájili v brzkých ranních hodinách v sobotu.

    Chápu Vaše rozladění, které pramení pravděpodobně z nedostatku informací. Jinak by jste jistě věděl, že horká voda v tomto počasí páří (i po odstranění). Stavební práce můžou být dokončeny až po ujištění, že je vše odstraněno.

    To, že poškozujete jméno naší společnosti Vám odpustím, ale je mi upřímně líto všech lidí, kteří pracovali na opravách nepřetržitě i v nočních hodinách a velmi obtížných podmínkách, často ohrožujících životy (kabeláž vysokého napětí, potrubí horké 90st….). A pokud by jste ještě tušil, za jaké jednotkové ceny, jistě by jste přinesl chlapům teplý čaj a čerstvou svačinu. Prosím Vás, aby jste si příště zajistil dostatek informací, než začnete někoho veřejně hanit. Příště zavolejte na dodavatele tepla, ten Vám jistě poskytne přesné informace

    S pozdravem Zbyněk Šnajdr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Vám děkuji za komentář. Moje odpověď je zde....
      http://soutok.blogspot.cz/2016/11/firma-snajdr-prodelala-narocny-vikend.html

      Vymazat