sobota 25. července 2015

Interaktivní mapa komínů. Blíží se závěr soutěže Hledejte mělnické sochy. Videomaping 2015.


Rok 2015, nebo aspoň jeho první část proběhla tak nějak ve znamení komínů a nejen tady na Soutoku. Velmi mnoho z vás četlo na přelomu roku články o mělnickém cukrovaru, které byly také spojeny s komíny a v únoru jste pak utvořili jeden velmi pěkný výsledek ve sledovanosti, když si Soutok vyjel na výlet do Horních Počapel, aby se zblízka podíval na poslední chvíle života jednoho 200 metrů vysokého komínu EMĚ. Později jsme tu sledovali postupnou změnu panoramatu mělnické elektrárny a pokud patříte k vlastníkům knížky Na Mělníku, tak víte, že oněch šest komínů je již historií.

Komíny mají svojí historii, svoji výšku, svého architekta a svého zhotovitele. To vše a ještě více, se můžete dozvědět na dalším pěkném zajímavém webu, který si ke mně našel cestu.

http://koda.kominari.cz/?action=pregiomapy#50.38512,14.448737,12,pVTsik,



Po akci Hledáme mělnické věže a věžičky, přišel kronikář města Martin Klihavec v Mělnické radnici ( 6/2015) s další soutěží, která se tentokrát týká mělnických sošek a soch. Lze říci, že tak do jisté míry navázal na úspěšnou zábavu, kterou jsme v minulosti na webu Mělníček,cz žili. Tady se teď zastavím, protože pokud je mi známo, tak webmástři Mělníčku, se chystají asi po 4 letech k nové projekci úspěšného videomapingu. Tentokrát to nebude projekce na budovu Pražské brány, ale mělnické radnice a srpnový termín tu snad ještě upřesním. Tedy..8.8. ve 22.00  http://blackout.melnicek.cz/
Vězte tedy, že do konce soutěže o mělnických sochách zbývá již jen několik červencových dní a je nejvyšší čas zaslat zpracovaná data.


Jak sami vidíte na obrázcích, tak nám ten středověký Mělník sevřený hradbami neustále krásní. Zde máte nejčerstvější úlovek ze Svatováclavské ulice, kde ještě stojí štafle. Když se podívám na svůj první web z roku 2007 http://mujmelnik.webzdarma.cz/ , tak musím říci, že ty obrázky tam už jsou příšerné. Ne kvalitou, ale tím, jak město vypadalo otlučené. Bylo by velmi dobré všechny budovy znovu nafotit, ale už cítím, že se člověku po letech do toho nechce. Konečně, hodně udělali autoři v překrásné knížce Na Mělníku, která je tuším snad také cenou pro vylosovaného vítěze soutěže. Na starém webu se rovněž omlouvám, za příšernou jazykovou vybavenost, do které jsem se tehdy v určité euforii a s rychle spíchlou jehlou pustil, ale to je do určité míry daň za to, že nám to nikdy nikdo do hlavy ve školách povinně  v týdnu nehustil a člověk to využil v životě minimálně.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat