pondělí 4. května 2015

Sedmý Podkováň Fest je tady! Rekord na Soutoku. Malá výstava k výročí rakousko-italské války.


Myslím, že už jen málokdo neviděl tento plakát, zvlášť pokud máte rádi jarní příjemné prostředí Kokořínska a výběr pivních značek, včetně setkání se s přáteli a kulturního doprovodu, který samozřejmě, jako kulisa k akci patří.

Pokud to ještě nevíte, tak akce je naplánována na sobotu 9. května a začne v obvyklých 11 hodin dopoledne. Celý program si můžete přečíst například po kliknutí na obrázek, ale v podstatě platí, že v nabídce budou samozřejmě piva zobrazených log pivovarů:

 Podkováň, Bernard Humpolec ( jediný dodavatel tuzemského lahvového piva typu Ale do obchodní sítě Tesco v Mělníku), Ferdinand Benešov, Němý Medvěd Mělník, Pilsner Urquell Plzeň, Podřipský pivovárek Ctiněves, Bakalář Rakovník, Svatokopecké pivo Olomouc ( Nejvzdálenější pivovárek, který se zúčastnil i loni). A abych se přiznal, tak ani za pomoci internetu a dostupné knižní literatury nejsem schopný odpovědět, co si představit pod pojmem Koli .

Za sebe tedy musím říci, že pokud člověk vyřeší cestu, vydaří se pokud možno počasí a bude mít samozřejmě potřebné volno, tak nabídka je určitě na úrovni.

Ještě se sluší připomenout, že jde o 7. ročník, budou samozřejmě i nějaké ty dobroty na mlsání a hrát budou kapely 12-15 Trativod a 15-19 Randal. Čili, takové to oficiální zakončení připadne na 19 hodinu.
Doufám, že nezapomenu a dám sem ještě před akcí upoutávku a nějaké pěkné obrázky z loňska.


Rekord na Soutoku.

Občas mívá Soutok taková milá období, kdy vás tento web zkrátka nějak více zaujme, grafy sledovanosti vylétnou do příjemných výšin a u některých článků přiskočí slušná čísla návštěvnosti. Zrovna dnes je tu takový den, a tak pojďme trochu poodhalit statistiky. Nicméně, stále je třeba dodávat, že kdyby nebylo Mělníčku, který propaguje stránky magazínu ( určitým způsobem svého magazínu) v rubrice zprávy, tak by ta návštěvnost jistě zdaleka taková nebyla, ne-li žádná.

 Na druhou stranu se musím přiznat, že i já čtu články Isoutoku a Mělnického deníku z 95 procent právě po reklamě v rubrice zprávy v Mělníčku. To je ukázka toho, jak moc je reklama důležitá a jak mají lidé rádi veškerý přehled na jednom místě.

Tak tedy: Zatímco dnes navštívilo Soutok 190 lidí, tak včera tu byla rekordní účast 1 140 návštěv. Nejvíce vás zajímá hokej ( mě také :-) ) , a tak článek Dárek Soutoku k zahájení 79. MS v hokeji + foto zimního stadionu v Mělníku má nyní  615 návštěv. To sice není tolik, jako Vinná noc v Mělníku, která počtem  1240 návštev během chvilky vylétla před věčnou jedničku Svatba Jiřího Lobokowicze, ale velmi to potěšilo

. Článků kolem 700 návštev bylo poslední dobou poněkud více, včetně té bouračky elektrárenského komína z února.. Včerejší cyklostezka do Lužce má po necelých 24 hodinách 319 návštev a stav Pražské ulice  234. Samozřejmě, že vám čtenářům za tuto sledovanost velmi děkuji a jistě z ní mám radost. Díky!

A jak jsem slíbil, tak vzhledem k datumu je na místě vám podrobněji představit první výstavu měsíce, tak jak mi  byla zaslána z Mělnického regionálního muzea. Vzhledem k tomu, že jde o téma historické a časopisy typu Živá historie, se u mě těší velké oblibě, tak činím takto rád.

Regionální muzeum Mělník

Regionální muzeum Mělník – kavárna muzea
Termín: 5. 5. -31. 5. 2015


Malá výstava k výročí rakousko-italské války

V návaznosti na loňskou výstavu „Na cestě k Velké válce“ připravilo mělnické muzeum
podobně komorní připomínku 100 let od otevření jihozápadní fronty 1. světové války. Došlo k tomu v květnu 1915, kdy Itálie vyhlásila nepřátelství svému bývalému spojenci Rakousko-Uhersku. Výstava „Král italský vypověděl Mi válku…“ bude návštěvníkům kavárny muzea přístupná od 5. do 31. května 2015 a budou na ní stručně představeny rakousko-italské vztahy před a po vypuknutí 1. světové války, jakož i další válečné události roku 1915 tak, jak je odrážejí drobnosti ze sbírky muzea.

 Samostatná pozornost bude věnována Bedřichu Havlenovi (1888–1918), italskému legionáři s rodinnými vazbami na Mělník. Představení jeho osobnosti muzeu umožnila zejména ochotná spolupráce rodiny Lhotských a Čs. obce legionářské; vystavené materiály připomenou také ohlas legionářské tradice v meziválečném Československu. Návštěvníky zveme k poučení se o tomto pozapomenutém konfliktu, a to zvláště dnes, kdy se po letech vrátilo válčení i do Evropy. Je jistě na místě rozmýšlet o současném světě a o příčinách násilí v lidských dějinách vůbec. Výstava k tomu nabízí vhodné podněty a kavárna svébytné zázemí. (ls)

kontakt:
Regionální muzeum Mělník,
příspěvková organizace Středočeského kraje
nám. Míru 54, 27601 Mělník
Autor výstavy: historik muzea Mgr. Lukáš Snopek - snopek@muzeum-melnik.cz, tel.: 315 630 926
Otevírací doba: celoročně, úterý – neděle 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hodin
http://www.muzeum-melnik.cz/

A již pojďme fandit našim!!!

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat