středa 13. května 2015

V sobotu se otevře Rákosníčkovo hřiště od Lídlu. Co už umím? Zkuste najít na fotce své dítě i jeho výtvor.


Dalším hitem Mělníčku bylo takzvané Rákosníčkovo hřiště od Lídlu. Komentářů bylo mnoho a vzhledem k aktivní domácí podpoře mnohých občanů Mělník v soutěži Lídlu nakonec uspěl. Otázkou bylo, kde bude hřiště stát a jak bude vlastně vypadat. Do návrhu místa, nebo odhadu jeho umístění, se už nikomu z veřejnosti  nechtělo, a tak bylo toto zcela ponecháno na komisi, která dostala za úkol navrhnout a schválit pro hřiště lokalitu. Vybráno bylo místo v ulici Na Podhoří, jen nedaleko místa, kde kdysi stávala tzv. dětská družina. V současnosti dochází již jen k drobným konečným úpravám a na sobotu je již připraveno slavnostní otevření.


Jak tedy vidíte, tak jste i s dětmi pozvány na čas zhruba mezi 10-18 hodinou, kdy zde bude probíhat program ( po kliknutí na fotografii jej zvětšíte).


A když už tu máme téma děti, tak je docela milé, že mohu udělat tématický dvojčlánek a pozvat vás ještě na výstavu do muzea, kde právě začíná výstava Co už umím ( VIII).
Mám k disposici několik milých obrázků z loňska, tak se můžete nechat buď jen tak inspirovat, nebo pokusit zavzpomínat a třeba najít na fotografii to vaše děcko i se svým výtvorem. Dětský věk a dětské výtvory patří k určitému bohatství lidského života, na které rodiče i samotné děti často navždy vzpomínají.

Regionální muzeum Mělník
Vstupní prostory
Výstava: Co už umím? (VIII.)
13. 5. - 7. 6. 2015

Malí výtvarníci vystavují v muzeu už poosmé
V úterý 12. května zahájily děti z ZŠ Jaroslava Seiferta hudebně dramatickým programem výstavu svých prací Co už umím ? (VIII.). Žáci pod vedením paní učitelky Klementiny Průchové se tentokráte ve výtvarném kroužku zaměřili na nekonečnou inspiraci ze světa zvířat a květin. Pestrými barvami hýřící obrázky králíků, lišek, vodních zvířat, koček, nebo třeba ptáků střídají rozesmáté dětské tváře i zátiší s květinami ve vstupních prostorách Regionálního muzea Mělník. Výstavu provázejí veršovánky z edukační dílny muzea. Naladit se milými obrázky mohou návštěvníci do 7. června.
(JIK)

Regionální muzeum Mělník
příspěvková organizace Středočeského kraje
nám. Míru 54, 27601 Mělník
Otevírací doba: celoročně, úterý – neděle 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hodin
http://www.muzeum-melnik.cz/















SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat