sobota 31. května 2014

Poslední májová sobota patřila firmě Junker,bonsajím, aikidu a dalším akcím. Fotogalerie.


Předně bych touto cestou poděkoval vám čtenářům, kteří jste mi minulou sobotu udělali radost. Článek o výročí 150 let dobrovolných hasičů v centru města vás během tří dnů přečetlo více než 850 ( nyní 885), což je od 11.11.2011 ( vznik Soutoku)  pátá příčka celkově.

Poslední májovou sobotu 2014 jsem nemohl začít nikde jinde, než na akci vyjímečné, nikoliv periodické a osud si to asi dost přál, když mi navíc přistřihl cestovní křidélka a nasadil těžkou mužskou chorobu na sedm písmen s názvem  rý---ka :-).


Nu, továrna není žádný zámek, kde vás nechají za 100 korun nafotit 300 fotek všech exemplářů, ale samozřejmě se dbá, aby nedošlo k takzvané průmyslové špionáži, což je běžný logický trend. Proto vezměte do součtu dnešních mělnických akcí za vděk těmito dvěma representačními fotografiemi před vstupem do areálu, které toto neporušují.
Účast byla velmi hojná a vše co sliboval plakát akce bylo samozřejmě naplněno.


Jiná situace již panovala v parčíku u kostela Sv. Ludmily, který i zítra bude patřit od 9  až do 18 hodin bonsajím. A dnes si tam ještě můžete zajít do půlnoci na noční prohlídku, která má zase zcela jinou atmosféru. Soutoku se podařilo dorazit na 17 hodinu, kdy zde probíhala ukázka japonského bojového sportu aikido.


Pokud vás aikido zajímá, tak doporučuji stránku http://www.aikido.cz/wiki/doku.php odkud, se možná dostanete i na odkaz místního klubu, případně vám jej sdělí přímo na výstavě. Členi předváděcího týmu přímo ukázkou  i slovně apelovali na mladou generaci a zvali ji do svých řad.


A pak samozřejmě následovalo fotografování exemplářů, které v dnešním slunečním svitu patřilo k těm úspěšnějším.

Abych vás pozval na akci, tak jen malá ukázka. Denní prohlídka stojí  30 Kč, noční 40 a exemplářů je tu opravdu obrovské množství.



Na akci je i občerstvení v podobě zlatavého moku i vína.

Pak jsem chtěl u hotelu Olympionik pro vás přinést něco z Mělnického Mydláře. Program předpovídal závěr v cca 18.30, ale bohužel v 17.25 nebylo v areálu vůbec znát, že se tu konala nějaká hudební soutěž. Ale, nezoufejte a podívejte se na milé záběry jen kousek odtud.






Taková tedy byla poslední májová sobota na Soutoku a pokud nevíte, co s nedělí a bonsaje vás nelákají, tak užívejte služeb jedinečného informačního webu na Mělníku  http://www.melnicek.cz/ .

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat