sobota 30. března 2013

Tak se na Mělníku krade železo.

loni ( 2012)
Vzpomínáte si ještě, jak loni na jaře Soutok vyrazil do Starých Rousovic, aby přinesl několik celkem romantických obrázků a připoměl, že i říčka Pšovka je určitým zdrojem technických památek a nemusí jít zákonitě jen o mlýny?

                                                               nyní ( 2013)


Aktualizace :prosinec 2023 beze změny.

Jak vidno, nikoho to nevzrušovalo a už je pozdě. Zloději kovů dokonali své. Jak vidíte na spodním snímku, tak neobstála ani pěší lávka do louky na Blata. Vzhledem k tomu, že můj poslední podzimní výlet patřil saskému Německu, kde jsou lidé a mládež přece jen asi jinak vychovaní, tak to byla celkem rána.

                                                           loni
Od jednoho místního občana jsem se dozvěděl, že je vlastně přínosné, když už není co rozebírat a ničit, a že bude jedině dobře, když zmizí celá lávka, protože se tu akorát slézá nezbedná znuděná omladina.
 Považte, v dnešní době, kdy se dá cestovat při troše znalostí i za pár korun, je internet, počítače, spousta nových sportů i hobby a leckdo se nudí a baví vandalismem. Ale,to je zkrátka problém osvěty, médií, výchovy, zákonů, zkrátka společnosti.

nyní
Při této příležitosti bych zde uvedl fantastický dokument o řece Labi, který v 90 minutách navštíví především  ze vzduchu ( ale nejen ze vzduchu) celý tok řeky od našich hranic až na konec Saska-Anhaltska a přinese skvělé záběry i reportáže. Více na http://www.mdr.de/tv/programm/sendung240720.html . Tak se vychovává vztah k místům, kde žijeme. ( my ovšem ne)

loni ( 2012)
Paradoxně dnes někteří lidé ani nechápou, proč by se měli něco učit,vzdělávat se, proč by měli něco znát, k čemu je to dobré a spoustu dalších věcí. Také není zrovna dobrou cestou fakt, že u nás jsou ty nejlepší dokumenty o naší zemi placenou záležitostí. A tak je otázkou, jak dlouho budeme ještě jen říkat: ,,Rozbité, ošklivé, zdevastované, hloupé? No jo, jsme v Čechách."

nyní ( 2013)


Aktualizace:

Stejné místo od Starých Rousovic v prosinci 2023. Z lávky již nic nezbylo a cesta na Blata zcela zarostla a zanikla.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat