neděle 16. prosince 2012

Vánoční trhy jinde končí, na Mělníku teprve začnou.



Asi každého návštěvníka našeho města zákonitě musí upoutat množství těchto prodejních budek na náměstí, které jsou stále ještě zavřené, ačkoliv předvánoční shon právě graduje. Situace je vskutku groteskní.

 Některé rodiny již mají vše nakoupené, těší se, jak v pátek konečně zakončí náročnou pracovní sezonu a možná, že už někteří v sobotu vyrazí s dárky k příbuzenstvu. Jiní dnes po včerejší ledovkou vyžádané pauze konečně vyrazili na nákupy, či snad spíše realisticky na obhlídku. ,,Tak co, kdo měl dnes otevřeno ? " přišla slova, která již znala odpověď. Usmál jsem se a tazatel si odpověděl sám: ,,No , jistě drogerka pod branou a kniha". Ano, taková byla stříbrná neděle zde, i když bych určitě křivdil Supraphonu ( dnes se jmenuje asi jinak) a třeba ještě někomu. V každém případě jsem měl motivaci na článek.

Tak co sousedé, jak to vypadá u vás?


Má první návštěva vedla na web výstaviště v Lysé nad Labem, které často plní plakátové plochy našeho města i díky dobrému dopravnímu spojení. Jak tak koukám do programu na http://www.vll.cz/kalendar-vystav, tak tady měli od 30.11. do dnešního 16.12. Vánoční výstavní trhy. Teď mají až do ledna pauzu a 11.1. 2013 tam začíná výstava Náš chovatel. Přijde mi to celkem logické.

Pak jsem navštívil web Litoměřic. I tady ve středu této stránky na http://www.litomerice.cz/cz/akce.html , se dozvíme, že tu trhy probíhají na náměstí od 7.12. do 22.12. 2012. Také vcelku logické.

Nakonec jsem tedy navštívil http://www.melnik.cz/kultura-skolstvi-pamatky/kulturaa/kulturni-kalendarr/ostatni/2008-07-22.html ,
abych mohl přinést informace, kdy že se tu otevřou na náměstí také u nás konečně stánky. Vězte, že to bude ve čtvrtek 20.12. a potrvá to do 23.12. Tak nějak nevím, jak dalece jsou trhy v takovém termínu ještě zajímavé, ale to si jistě posoudí každý čtenář sám. Ostatně, myslím, že na trhy, aspoň tady, se už nechodí ani tak něco kupovat, jako se spíš nechat případně něčím zajímavým překvapit, co by na poslední chvíli ještě mohlo obohatit naše domácnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat