pátek 2. února 2024

RMM - akce na únor - Lidé odvedle, Mělnický masopust. Troška zmatků v KLM, aneb HC Junior čeká v základní části po zítřejším domácím zápasu ještě jeden venku. Postoupíme ?

 


Je tu první únorový víkend roku 2024, a jak jsem včera v článku slíbil, tak dnes činím. Nuže, celý článek je prakticky věnovaný činnosti mělnického RMM, nechybí důležitý přehled na měsíc únor a v závěru se krátce dotkneme místního hokeje, který bojuje o play-off. Akcemi mělnického RMM vás tradičně níže provede paní Frelichová.

RMM - akce únor - Lidé odvedle, Mělnický masopust...

Vážení a milí návštěvníci a příznivci Regionálního muzea Mělník,
srdečně Vás zveme na únorové akce!


Úspěšná putovní výstava Lidé odvedle - neobvyklý výlet do světa lidí s hendikepem dorazila do Mělníka. Jedná se vlastně o velkou hernu, ve které si nejen vyzkoušíte praktický život lidí se zdravotním postižením, ale dozvíte se i řadu opravdu užitečných informací. Otevřeno je denně kromě pondělí 9-12 a 12:30-17 (dopoledne probíhají projekty pro školní kolektivy).


Do 25. 2. doporučujeme navštívit výstavu Tajemný svět fantazie - když sny ožijí.
Sochy a obrazy výtvarnice Jany Línkové z Ateliéru Lijana - Andílkov Vás vtáhnou do pohádkového světa skřítků, andělů a víl...



V neděli 11. 2. propukne tradiční Mělnický masopust. Průvod, ve kterém nebudou chybět muzejní maškary, vyráží z nám. Míru v 14:00 hod. Od 10:00 do 17:00 hod. můžete zavítat na staročeskou zabijačku a doprovodný program u Dobrého Kance.


30. 1. bylo slavnostně pokřtěno nové číslo Vlastivědného sborníku Mělnicka - Confluens č. 13. Publikace je v prodeji v pokladně muzea!


Ve vstupní hale Masarykova kulturního domu Mělník je do 3. 3. k vidění výstava architektonických návrhů studentů FS ČVUT Praha na téma revitalizace budovy muzea Museum pro futuro.


Těšíme se na setkání s Vámi v muzeu!

Přeji příjemný den
Kristýna Frelichová, DiS. 


Program na únor.



Když se podíváte na historii tohoto ročníku KLM ( Krajská liga mužů), tak zjistíte, že není lehké se ve věci vyznat, zvlášť, když to moc nesledujete.

https://www.hcjuniormelnik.cz/a-tym/rozpis-zapasu/

Vidím tam dvakrát zrušený zápas se stejným soupeřem, jeden kontumační výsledek, a to se člověk zvyklý nanejvýš na pravidelné zápasy Extraligy ve věci snadno ztratí. Aby tedy HC Junior odehrál dle pravidel v základní části všech 20 zápasů, jak jsem tu asi v půli ledna prvně psal, tak ho nečeká jenom zápas doma s HC Benátky nad Jizerou, kde je horkým favoritem, ale má ještě jeden výjezd ven.

Doufejme tedy, že domácí v zítřejším sobotním zápase v 17.30 nezklamou, a že snad ten postup do play-off vyjde. Přijďte domácí celek podpořit. Třeba tomu postupu určitá propagace na Soutoku přispěje :-).

Pohodový první únorový víkend !






Žádné komentáře:

Okomentovat