pondělí 5. února 2024

Čínský vlak pod Mělníkem ještě nikdy nejezdil. Po čtyři měsíce, se mohou na vybraných rychlíkových spojích svézt cestující do Kolína a Ústí nad Labem. HC Junior je v play-off !

 

Dostala se ke mně dnes fantastická zpráva, která mě jako příznivce železnice samozřejmě zaujala a nadchla. Společnost Leo Express měla objednané v Číně nové vlakové soupravy, ale protože nebyly dodány v termínu, tak o ně ztratila zájem, který naopak projevila společnost Regio Jet.

Regio Jet prý již od začátku roku jednotky testuje, ale až dosud pouze bez lidí. To se však dnes změnilo. Následující asi čtyři měsíce by měla společnost na svých vybraných rychlíkových spojích mezi Kolínem a Ústím nad Labem nasazovat právě tyto moderní jednotky.

To víte, že kdybych už byl pánem svého času, nebo byl bílý den delší, tak už tu dnes snímky nové soupravy z Mělníka máte. Takto si budu muset počkat nejspíše na ty opravdu kvalitní denní snímky aspoň do soboty. Konečně, je možné, že už na nějakém FB jsou, nebo aspoň hodně brzy budou, ale tady si na ně počkáme. Nicméně, nějaké zajímavé informace mám a jistě pomohou potenciálním cestujícím i fotografům.

Jak jednotka z Číny vypadá ? Jmenuje se Sírius a zatím jsem ji našel pouze v barvách původního zákazníka. Snímky najdete v tomto článku :

https://www.lidovky.cz/byznys/cinske-vlaky-vyjely-dobyt-eu-ceske-koleje-maji-byt-branou-do-evropy.A190602_204216_ln-doprava_zdp

Aktuální článek je pak tady, ale pro cestujícího z Mělníka, který se nejspíše vypraví do Kolína, nebo naopak do Ústí nad Labem platí samozřejmě jiné časy a nejspíše i výhodnější jízdenky. Častí čtenáři Soutoku již vědí z mnoha dálkových výletních článků, které jsou nejčastěji právě vedeny po železnici.

https://news.refresher.cz/153664-RegioJet-testuje-novou-soupravu-Na-ceskych-kolejich-poprve-v-historii-pojede-vlak-vyrobeny-v-Cine

Další obrázky: https://www.facebook.com/photo?fbid=404539035422422&set=pcb.404539088755750

Inu, když vidím tyto poslední snímky z FB, tak jsem zejména z interiéru poněkud na rozpacích, ale ono i Pendolino, když jezdilo v roce 2004 zkušebně mezi Prahou a Děčínem, tak mi připomínalo v interiéru spíše takovou tramvaj. To takové svezení s Rajljetem taženým Taurusem je pohodlné. Každý má nárok na nějaký první dojem.

Kalkulace se staly skutečností. Mělnický hokej letos vstoupí do soubojů play-off, a pro mě je to o to větší radost, že jsem se s téma seznámil :-), dělám tu určitou propagaci, je to náš tým a prostě se zatím daří :-). Jak jsem tak koukal na třetiny, tak se hosté z Benátek nad Jizerou vybičovali k dost dobrému výkonu a situace byla obtížná, ale tři góly v poslední třetině nám zajistily tolik důležité vítězství pro určité zklidnění týmu před sérií vyřazovacích zápasů. Ani prohra venku v posledním kole by nás již neměla nijak ohrozit, protože bodově na tom není náš tým oproti těm slabším ve všech třech skupinách nijak špatně.

https://stredocesky.ceskyhokej.cz/tabulky

https://stredocesky.ceskyhokej.cz/rozpis-utkani-a-vysledky

https://www.facebook.com/HCJuniorMelnik/

Pohodový týden!




Žádné komentáře:

Okomentovat