pátek 14. října 2022

Pozor- silnice mezi Velkým Borkem a Mělnickou Vruticí bude zcela uzavřena ! Africké trhy v Mělníku tuto neděli. Na Madagaskar se létá nově přímo z Prahy, aneb poznejte tamní krásnou popovou hudbu. Program výstaviště v Lysé nad Labem..


Vážení čtenáři, první dnešní zpráva bude patřit blížící se dopravní uzávěře mezi obcí Velký Borek a Mělnická Vrutice, kde přijde ke slovu nový povrch vozovky.

Kdy bude uzavírka ? Od 22.10. do 31.10. 2022. Další podrobnosti na webu ....

Určitě dobrá zpráva pro všechny, kteří tu třeba i jen projíždí na výlet, nebo na houby :-).

Africké trhy opět na Mělníku.

Kdo už by to tu neznal ? Vždyť jenom Soutok jich několik navštívil a přinesl sem i nějaké záběry. Hlavně si pamatujte, že to není v sobotu, ale  v neděli 16.10. 2022. Nemusím snad ani dodávat, že tam najdete celou řadu druhů známého i méně známého ovoce hrajícího do všech barev, což platí zejména pro banány :-).


Snad právě proto, že jsem před několika lety objevil na internetovém rádiu další skvělou africkou stanici Rádio Paradisagasy a přišel na chuť některé populární hudbě z Madagaskaru, tak není od věci se k téma vrátit v odkazech na články s ní. Nejprve však odkaz na stream stanice a na její FB.

https://www.radio.net/s/paradisagasy

https://www.facebook.com/radioparadisagasy/

V mém internetovém rádiu nyní bohužel nehraje, ale to je už úděl internetového rádia, že tam měsíce a léta něco jde, pak něco nejde už navždy a jiné se třeba po měsíci, či po roce vrátí atd. Navíc jsem včera objevil článek o tom, jak Češi mají nyní krásné letecké spojení přímo z Prahy do jednoho opravdového ráje na Madagaskaru, kde jsou prý zatím jenom Češi, Francouzi, Italové, Poláci a místní. Prý si máme pospíšit, než se to po světě rozkřikne :-).

https://cnn.iprima.cz/nedotcena-priroda-a-lemuri-madagaskar-je-perla-afriky-kam-se-vyplati-jet-drive-nez-pozdeji-189943


Opět ta stará fráze, že vše souvisí se vším, vše zapadá do sebe, a že se nám to vše tematicky sešlo :-).

Nyní tedy nějaké ty hudební odkazy, kde se dostanete ke skupinám, které mě na Rádiu Paradisagasy svými písněmi před několika málo lety oslovily.

https://soutok.blogspot.com/2017/10/cely-vikend-je-ve-znameni-draku-i.html

https://soutok.blogspot.com/2018/08/jednoducha-hudba-z-afriky-pro-horke-dny.html

http://soutok.blogspot.com/2018/01/obrazem-stary-melnicky-most-meni-podobu.html

a několik obrázků z mělnické Afriky : https://soutok.blogspot.com/2020/08/na-melniku-dnes-probehly-africke-trhy.html


 A na samý závěr se podívejte do Lysé nad Labem, kde to dle mého názoru každý podzim ožívá tradiční, ale krásnou a pestrou paletou různých témat. Od exotiky, přes slavnosti piva i vína, až po rychlá kola.

Žádné komentáře:

Okomentovat