čtvrtek 10. září 2020

Otazníky nad lokálkou. Do 9. října platí na lokálce v úseku Mělník - Mšeno- Mladá Boleslav výlukové řády. Den otevřených dveří na komorách v Hoříně. Seznamte se se Spolkem přátel historické techniky ve Velkém Oseku.

Pokud bydlíte na Mělníku a vlak  nevyužíváte k přepravě do práce, ale snad jen občas k případným výletům, tak se snadno stane, že ztratíte přehled o tom, co že se na železnici ve vašem okolí vůbec děje. To pochopitelně někomu nevadí vůbec, někdo může být pěkně překvapený, a pro někoho je to zajímavost, se kterou je dobré počítat.

Navíc je těch informací kolem tolik, že ani nevíte, zda se něco psalo v novinách, nebo se někde něco objevilo na nějakém facebooku, ale byl jsem velmi překvapený, že po zadání slov do netového vyhledavače jsem málem vůbec neuspěl.

Jistá osoba mě totiž vyrozuměla, že bych si měl na něco posvítit. Prý hlavně mezi Mšenem a Mladou Boleslaví probíhají nějaké práce na kolejích. A tak jsem si posvítil. Je to zvláštní, ale jediný, kdo se na webu o akci zmiňuje, je web ČD a SŽDC. Dokonce ani web města Mšena nemá v aktualizaci zprávu, ale protože prý výluka probíhá již od 31.8. , tak dejme tomu, že už je to někde takříkajíc po čarou :-). Divné.

Ještě divnější však je, že výlukový řád platí i v úseku mezi Mělníkem a Mšenem, ale web SŽDC na tomto úseku žádnou akci, či práci zatím nepřiznává Stačí se podívat na toto:

https://www.stavby.szdc.cz/ 

 Jak vidíte, tak se jedná o opravy kolejí snad na čtyřech místech v úseku mezi Mšenem a Mladou Boleslaví. Akce nese název S-78. Pro čtenáře milá zpráva, protože je vždy dobré, když se něco udržuje, nebo vylepšuje.


 Jenže výlukový řád platí i pro úsek mezi Mělníkem a Mšenem ....

https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/vyluka/9431/

https://www.cd.cz/jizdni-rad/tratove-jizdni-rady/files/cz-k076-2020vyluka01.pdf

https://www.cd.cz/jizdni-rad/tratove-jizdni-rady/files/cz-k064-2020vyluka02.pdf

Zajímavé. Děkujeme za pochopení, ale aby někdo veřejně v nějakém médiu napsal, co že se tedy připravuje, tak to buď ne, nebo mi to uniklo. Zřejmě to vypadá, že se mezi Mělníkem a Mšenem rozjela nějaká modernizace v oblasti bezpečnosti i obslužnosti, která třeba dovolí i větší průměrnou rychlost jízdy a v koncové fázi, se může jednat o zkrácení jízdní doby.

V každém případě jde jen o osobní spekulace, které jsou nepodložené, a takto je čtenář musí brát. Na druhou stranu je to vzkaz těm vlivným, že tam, kde nejsou mediální odpovědi, tak si je čtenář na základě vlastní úvahy hledá sám. Přece tam ta výluka není jenom tak a pravdou je, že zakázková mapa SŽDC tento úsek ( Mělník - Mšeno) vůbec nezmiňuje.


Kdo máte v pátek 18.9. od 14 do 18 hodin čas, tak na komorách v Hoříně bude den otevřených dveří ...

https://www.facebook.com/events/4254620844609132/


Možná si vzpomínáte na fotografie Martina Klihavce, které jsem publikoval v článku ....


Tím jsme se seznámili se spolkem historické techniky Soutok. Tam také mají ( ve Velkém Oseku) zřejmě jednu krásnou velkolepou akci ( 3.10.2020), ale věřte tomu !!!


Koho by to oslovilo, tak si to zkrátka musí hlídat. Na snímku je nicméně opravdu zajímavý automobil, který snad patří mezi nějaký typ této skupiny:


To je dnes vše a nezapomeňte, že tento víkend je především ve znamení DED. Kdo tedy máte čas, tak neváhejte využít pestré nabídky programu, který jsem tu nedávno prezentoval a je součástí mnoha FB a webů.


Žádné komentáře:

Okomentovat