neděle 7. dubna 2019

Velká fotogalerie z akce Vynášení Morany v roce 2019 na Mělníku.


Dnešní nedělní Mělník žil především dvěma akcemi. První z nich byla velká akce na řece dole pod městem, kde nás poctil svoji návštěvou tažný remorkér Beskydy, jenž byl zhotoven v roce 1956 právě v mělnických loděnicích. Kromě prohlídky remorkéru, se návštěvníci mohli pomocí schodiště přesunout do prostoru jindy tlačené vany, která tentokrát nesloužila přepravovanému zboží, ale obrovské a krásné výstavě o historii i budoucnosti vodních cest u nás.

My však začneme nedělní sérii článků již tradiční akcí Vynášení Morany. Jsem v časové tísni, a tak to budou dnes skutečně jen obrázky. Morana vypadala tento rok zase jinak, než jindy, počasí přálo a dopravu u starého Strakova mostu zastavoval Martin Klihavec. Tak nějak by se dal stručně shrnout obsah průvodu. Zaznělo samozřejmě množství říkanek i písniček za doprovodu části souboru Jarošovci, ale to již každý znalý těchto akcí ví.

Prohlédněte si tedy obrázky z akce .... a já jdu na další články :-). Snímky jsem neupravoval, netřídil podle kvality a zbytečnosti, ani nerovnal do roviny. Není čas.













































2 komentáře:

  1. Dokonalá reportáž i snímky !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji !! Viděl jsem dnes v pondělí odpoledne vaše snímky, kde nebyla nouze o zachycení pohybu, či momentálního detailu a bylo to skvělé!
      Na Soutoku to byla tuším snad již pátá Morana v řadě a není bez zajímavosti, že posledních 5 snímků je od Martina Klihavce, neboť baterie řekly po nedělní dávce fotografií dost :-).

      Vymazat