středa 17. dubna 2019

Veselé Velikonoce.


Na Velikonoce se jistě všichni těšíme, protože přichází oslava jara, mnohdy již hezké počasí, pohodička a od začátku roku také konečně delší volno :-).


Samozřejmě je to i čas různých tradic, ale také příležitost si třeba někde protáhnout tělo, nebo si i někam vyjet, případně navštívit příbuzné.


Krásným a populárním, se u nás stalo zejména v posledních letech popíjení zeleného piva, kterým to milé volno dnes tak nějak leckde začíná.


Jelikož zítra něco mám, tak jsem to dnes zkusil v centru, protože se občas někde stává, že narazí sud i o den dříve, ale neuspěl jsem. Dostal jsem tedy nápad, že si zajdu aspoň na tankovou Plzeń do míst, která vás jistě potěší, protože právě tento interiér můžete každý pátek vidět v televizi.


Samozřejmě, jde o Kameňák a bez ohledu na obsah dílů jde prostě o naše krásné sluncem zalité městské ulice. Posledně se nám v Kameňákově nějak ztratil starosta a už jsem si myslel, že jsem svědkem nějaké dosud nepublikované pověsti o tom, jak náš současný starosta  k funkci přišel :-), ale ukázalo se, že se Václav Vydra zase našel, jenom nevěděl, že je starostou :-).


Není to tak dávno, co jsem vám tu v jednom článku ukazoval fotku těchto slunečních hodin a v komentáři stálo, že tak brzký časový údaj jsem na nich ještě neviděl, a proto jsem to vyfotil.
Dnes ....

.... tomu bylo zase zcela opačně a já pro změnu vyfotil zatím  nejpozdější časový údaj. Bylo mi divné, jak mohou hodiny ukazovat takový nesmysl, když už je více než šest hodin, ale pak jsem si vzpomněl, že už vlastně máme letní čas a  je třeba s tím počítat.


Co je ještě na Mělníku takové zelené a vlastně také velikonoční ? Balisety, aneb v diskusích na Mělníčku často přejmenované na Schweigstillky. Protože po městě autem nejezdím a trochu se veřejně nedávno probírala doprava, neb spíše parkování, tak jsem se šel podívat, jest-li je ještě máme. Máme :-).


Dobrou zprávou snad je, že když bude hezky, tak nám o Velikonocích snad konečně rozkvetou do krásy ty japonské třešně řečené sakury.

Veselé a pohodové Velikonoce přeje svým čtenářům Soutok.

Žádné komentáře:

Okomentovat