pátek 12. dubna 2019

Některé akce tohoto víkendu: Velikonoční jarmark. RMM na veletrhu Regiony v Lysé nad Labem. Výstavy v Lysé nad Labem právě teď. Autobusový den PID v Letňanech.


Milí čtenáři, opět je před námi víkend a ačkoliv počasí moc nepřeje, tak není od věci si připomenout některé akce tohoto víkendu.

Tou první je Velikonoční jarmark v Regionálním muzeum Mělník.

Datum konání: 13. 4. 2019 začátek od 09:00
Místo konání: Regionální muzeum Mělník, nám. Míru 54
Typ akce: trhy, výstavy, veletrhy
Organizátor: Regionální muzeum Mělník
Plné vstupné: 20 Kč
Snížené vstupné: 10 Kč
Tradiční řemeslný jarmark ve všech prostorách muzea s dílničkami pro děti a ukázkou lidových řemesel 9:00 - 17:00 hodin.
Více než 50 jarmarečníků
Dílničky nejen pro děti (pletení pomlázek, zdobení kraslic, zdobení keramiky a perníčků…)
Těšit se můžete na voňavé koláče, medovinu a dobroty v muzejní kavárně…
Ve velkém sále uvidíte výstavu Nespoutaná řeka...
POZOR!!! BĚHEM JARMARKU BUDE Z ORGANIZAČNÍCH DŮVODŮ UZAVŘENA EXPOZICE HISTORICKÝCH KOČÁRKŮ A DĚTSKÝCH HOUPADEL V OSTRUHOVĚ ULICI I VÝSTAVA Z HISTORIE MALÉ ŽELEZNICE.
Skupinové návštěvy budou možné po předchozí domluvě na tel. 315 630 936, pokladna@muzeum-melnik.cz! Děkujeme za pochopení.
Kr.F


Následně si představíme účast RMM na výstavišti v Lysé nad Labem a podíváme se, jaké výstavy tam nyní probíhají. Nedávno jsem je tu představoval, ale již opět přibylo několik článků, tak se vlastně aktuální výstavy odsunuly v rubrice zpráv poněkud dozadu.


Regionální muzeum Mělník se prezentovalo na veletrhu Regiony v Lysé nad Labem
Veletrh Regiony - Výstaviště Lysá nad Labem 11. - 13. 4. 2019

Regionální muzeum Mělník vyrazilo prezentovat své expozice, výstavy a služby na veletrh Regiony na výstavišti v Lysé nad Labem, který je i letos jako již tradičně spojen s výstavou Narcis a Elegance. Na společném stánku Středočeského kraje muzeum vytvořilo koutek ve stylu secese. Největší zájem budí proutěný kočárek - trojkolka z přelomu 19. a 20. století. „A pak že „sporťáky“ jsou novodobá záležitost…trojkolky byly vlastně úplně první kočárky…“ komentuje obdiv návštěvníků pracovnice muzea.

 Secesním vozítkem chce muzeum upoutat pozornost na svou stálou expozici Historických kočárků, jejíž součástí je i nově otevřená výstava dětských houpadel a plyšových medvědů. Mělnické muzeum také láká lidi na letní výstavy a programy pro rodiny s dětmi nebo do skalního obydlí ve Lhotce. To otevře brány pro novou turistickou sezónu 2. 5. V muzejním koutku nechybí i propagační materiály o Mělnicku a Kokořínsku, které dodali spřízněné organizace (např. Muzeum Kadlín, Správa CHKO Kokořínsko-Máchův kraj, MAS Vyhlídky nebo město Mšeno). Návštěvníci, kteří přijdou na stánek muzea, mohou získat slevové vstupenky do stálých expozic nebo do skalního obydlí ve Lhotce. Pro děti je připraveno kočárkové puzzle a balónky.
-KrF-




Výstaviště Lysá nad Labem: https://www.vll.cz/


A na závěr opět aktuálně připomínám Autobusový den PID v Letňanech na konečné stanici metra ( 10.00-17.00) :    https://pid.cz/autobusovy-den-pid-v-letnanech-13-4-2019/

Díky levným jízdenkám PID je cestování snazší, než dříve.

Žádné komentáře:

Okomentovat