středa 16. srpna 2017

Před 40 lety zemřel král rock and rollu Elvis Presley. Program Coutry Lhotka. Sraz motocyklů ve Mšeně.


Když tak dnes koukám na hlavní stránku Seznamu, tak mi tam nějak chybí Elvis  Presley, od jehož smrti dnes uplyne rovných 40 let. Elvis AAron Presley byl považovaný za krále rock and rollu, můžete si o něm přečíst zde na https://cs.wikipedia.org/wiki/Elvis_Presley , nebo na http://www.elvis.com/ a určitě si ještě dnes vzpomenou večer ve zprávách :-).

Pro mládí mé generace to byla jedna z prvních hudebních ikon. Byl jsem tehdy v teaneagerském věku, byly letní prázdniny a zajeli jsme si  z chatky na Kokořínsku do nedalekého městečka Dubá pro vínko. Již tehdy jsem byl skalním posluchačem slavného rádia Luxembourg a neváhal jsem vzít tranzistorové rádio sebou. Sotva jsem přijel a zapnul  svoji oblíbenou stanici, tak jsem se nestačil divit. Od 20 hodin, do 4 hodin ráno v pravidelném anglickém vysílání  hráli jenom písničky Elvise. Zpráva o jeho smrti byla taková zvláštní a dodnes někteří fanoušci tvrdí, že nezemřel a žije v anonymitě na tajném ostrově :-). Rock and roll, to je prostě hudba, která se nechá dlouho slyšet do kola, pokud ji občas proložíte jiným druhem hudby. Kdo by jen tušil, že nás o tři roky později opustí pod rukou vraha John Lennon a hudba ztratí další velikou ikonu.


A u hudby ještě zůstaneme. Country Lhotka, to je akce, kterou žije celá vesnice s moudrou sovou ve znaku. Téměř každý občan Lhotky, se na pořádání akce nějak podílí. Někomu může druh hudby ve stylu country připadat, jako něco, co omylem přežilo ty dnešní technopárty a podobné kravály, ale je to velká škoda pro vnímání člověka, jako takového i pro jeho celkový vývoj. Tišší melodická pohoda, u které se dá popíjet a promlouvat s přáteli, je prospěšnější lidstvu, než dunění reprobeden, mlácení hlavami v jednotvárném rytmu do prázdna a určitá agresivita, kterou to musí zákonitě vyvolávat, neb to zdraví zrovna nesvědčí.

Nevím, jak vy, ale myslím, že není od věci si sem dát jízdní řád místní lokálky, která má svoji trať podle areálu akce. Rozhodně myslete na to, že za volant, se po použití alkoholu neleze a ukazuje to jen na velkou morální nezodpovědnost člověka k ostatním lidem i svoji osobní neschopnost být silnější, než mé vlastní pohodlí. Opravdu tak předejdete zbytečným nepříjemnostem. A pak, ona taková pěší noční procházka letními poli a lesem má také kus romantiky, na který budete dlouho vzpomínat.


Co na akci bude za program?
16-17.30 Michal Tučný revival Plzeň. 18-19.30 Eldorádo. 20-21.30 Jakub Smolík. 22-23.30 Kamelot a od půlnoci Taxmeni. http://www.lhotka.cz/akce/akce-detailni-informace.php?c=261
Pokud jde o pivo, tak prý to nebude degustérská akce místních minipivovarů, ale takové ty běžně zajeté značky, jaké seženete v lahvovém provedení v supermarketech. Vstupné 150 Kč.( děti do 150 cm zdarma)



Tady v Mělníku to moc propagaci nemá, ale je to škoda a je dobře vědět, kam se také můžete jet podívat. Ve Mšeně bude sraz motocyklů naší výroby: http://www.jawaczveteran.cz/
Půjde o 7. setkání motocyklů československé výroby na náměstí Míru. Sraz v 9-10 hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat