čtvrtek 24. srpna 2017

Den otevřených dveří a 25 let firmy Junker v Mělníku. Větroně, kánoe, rybáři, turisti, to vše pro vás chystá víkend.



Je tu poslední srpnový prázdninový víkend a akcí je doma i v okolí zase plno. Tou vůbec nejdůležitější událostí je Den otevřených dveří ve firmě Junker, který se koná po třech letech ( článek zde). Je to důležité zejména proto, že firma slaví 25. výročí svého působení v Mělníku a v Čechách vůbec. Pan Junker je snad dokonce vůbec prvním zahraničním podnikatelem v ČR po roce 89 ( také článek zde), běžně se setkává s našimi předními politiky a prostřednictvím televize tak aspoň navázal na zašlou slávu starých časů, kdy Mělník byl známý široko daleko především  svými kočárky, cukrem, vínem a Mělnické vinobraní byla pravidelná televizní zpravodajská událost. Dnes tedy lze bez nadsázky říci, než se zde začne dít něco většího a významnějšího ( změny v přístavu, obchvat, spojení železničních tratí 072 a 090 mostem), zvyšování mostů na Vltavě a laterálním kanále) že mediální prapor vlaje v současnosti odtud.


Pokud tedy chcete vědět, co se děje v jednom z nejmodernějších podniků v Mělníku, tak zavítejte v sobotu 26.8. v době od 9.00 do 14 hodin do Řipské ulice. Osobně jsem zde v jednom článku ( tuším nové programy na Astře) kdysi vytýkal České televizi, že málo informuje mládež o praktických věcech. Zatímco jinde v Evropě již žák 8. třídy vidí prostřednictvím televize, co se kde vyrábí a jaká je technologie výroby, což mu může pomoci při výběru budoucího zaměstnání, tak toto je u nás nahrazováno pořady typu reality-show. Žáci jsou skutečně nucení navštěvovat různé dny otevřených dveří a to je nedostatečné.


Teď skočím do Račic na kanál. Tam ve středu začalo MS v rychlostní kanoistice a bude trvat až do neděle 27.8. http://www.canoeracice.com/cz/ . Dal bych sem i nějaké foto z veslařského areálu, ale z časových důvodů tak neučiním. K populárním závodům na kanále také patří závody dračích lodí. Můžete tedy zavítat třeba do Račic.


Jak jsem tu již nedávno psal, tak v sobotu od 9 hodin, se také můžete zajet podívat na soutěž větroňů. Více na  http://rck-melnik.cz/pozvanka-majova-rcvs/

Dvě velké důležité akce jsou ve Mšeně. V sobotu tam máme rybářské závody a v neděli je to pak populární Mšenská 50ka. Dne 1.9. nám zase začínají výstavy v Lysé nad Labem , ale tomu se budu věnovat někdy příště, stejně tak, jako dvoufázové integraci Byšicka a Mšenska ( podzim 2017 a jaro 2018) do PID. Pro tento víkend zde tedy máme několik aktualit.

Kalendář akcí Mšeno.


25.08.2017  Chrámový koncert
26.08.2017  Rybářské závody
26.08.2017  Vzpomínkový večer s Jiřinou Šiklovou
27.08.2017  Mšenská padesátka
01.09.2017  Kanina Country Open - festival
02.09.2017  Poslední koupání
09.09.2017  Lobeč - Pivovar Happening VII.

Žádné komentáře:

Okomentovat