sobota 26. srpna 2017

Mělník dnes po poledni obrazem. Junker, Fügnerova ulice, nový most, či náměstí Míru. Mělnický festival sportu je za dveřmi.


Jak jsem již ve čtvrtek večer psal, tak hlavní dnešní mělnickou akcí bylo 25. výročí firmy Junker v Čechách, tedy v Mělníku, při které se konal Den otevřených dveří pro veřejnost. Člověk nemůže být všude a u všeho, tak jen připomínám, že se ke mně doneslo, že prý byl pan Junker již včera v televizi a údajně byl v reportáži moderní závod v Holicích, kde vzniklo velké školící středisko. Reportáž jistě najdete na internetu v archivu ČT.

Zhruba ve 12.30 zavítal do prostor firmy také Soutok, ale obrazovou reportáž z interiéru firmy samozřejmě na webu nenajdete. Nemusím snad podotýkat, že interní záběry ve všech firmách jsou zakázané a každý se pochopitelně může přijít podívat. A nutno dodat, že účast byla opět vysoká, počasí se povedlo, organizace akce byla stejně tak vzorová, jako před třemi lety a byla to samozřejmě velká příležitost pro ty, kteří mají svoji pracovní kariéru před sebou, nebo přemýšlí o novém zaměstnání.

Myslelo se i na ty nejmenší, kteří si tu mohli zaskákat v nafukovacím hradu, koupit balónek s logem firmy, nebo podstoupit známé malování na obličej, jakož na žaludky návštěvníků, pro něž zde bylo pod stanem připraveno občerstvení všeho druhu.


Od firmy Junker jsem se přemístil do Fügnerovy ulice, která také zajímá z dopravního hlediska občany našeho města. Není to tak dávno, co jsem litoval, že u sebe nemám fotoaparát, protože jakýkoliv hluboký výkop je fantastickou knihou naší životní současnosti. Uvědomme si, že ještě dnes v některých rozvojových zemích  není ani elektřina, ani kanalizace a veškerý odpad proudí v povrchních zapáchajících stružkách, které jsou zdrojem mnoha nemocí v mnohdy početných lidnatých státech.


Takový výkop je vlastně zrcadlem vyspělosti inženýrských sítí a v několika vrstvách dle přesných map dává nahlédnout občanu do složité spleti komunikací nejrůznějšího typu. Od odpadu, vodního rozvodu, plynu a silnoproudu, až po různé sdělovací technologie.


Tak tedy vypadá ulice nyní a zdá se, že k znovuotevření automobilového provozu již zbývá jen dodat novou asfaltovou pokrývku.


Zajímalo mě pochopitelně dění v centru města, ale podařil se mi takový husarský kousek.


Od mělnického zámku je toho k vidění skutečně mnoho a je takovým malým filosofickým dokladem toho, že člověk vidí z nadhledu mnohem více :-). Jak asi mnozí víte z tisku, tak tento víkend je nový most přes Labe uzavřený v obou směrech a důvodem je asfaltování vozovky. Myslím, že fotografický záznam na tuto vzdálenost je jasným důkazem toho, že tu již začaly probíhat tyto závěrečné práce.


Asi o nějaké dvě hodiny dříve bych na náměstí Míru jistě zaznamenal čirý ruch v podobě farmářských a bleších trhů, ale nyní mě zaujal tento motocyklový průvod.


Jsem si téměř jistý, že jde o nějakou motoakci, při níž se účastníci setkali na své cestě se starostou města Mělníka a jistě se v regionálním tisku, nebo v měsíčníku radnice dočteme více.


Pokochejte se tedy krásným silným strojem, na jakém byla nejen mládež ze západu Evropy vždy zvyklá brázdit náš kontinent a poslední dobou se toto zajímavé poslání plní i některým našim mladým motorkářům.


Vodní prvek na náměstí a četné restaurační zahrádky jsou vždy takovým symbolem léta nejen na Mělníku. Nedalo mi to a zkusil jsem na dvou snímcích tu uvolněnou atmosféru trochu přiblížit.Také na radničním dvoře, se schylovalo ke kulturní akci a kromě pódia, techniky a laviček k sezení zde nechyběl ani výčepní pult, stánek s občerstvením a několik stolků a židlí.


A než se s vámi v tomto článku rozloučím, tak přidám záběr, který do dnešního dne nepatří ,ale je výborným kontrastem posledních dvou fotografií. Zatímco na prvním snímku vidíme oddych a pohodu, tak ten druhý představuje nutnost pracovat, budovat a opravovat, což mnohdy probíhá ve společnosti současně. Je to v pořádku, ale uvědomme si, že jedině lidé, kteří mají zkušenost s oběma póly zmíněného spektra dovedli třeba tu o něco výše zmíněnou inženýrskou síť komunikací a staveb na úroveń tam, kde ji máme dnes.


Aktualizace v 15.50:



Možná to někoho osloví. Těch informací, se na člověka valí skutečně mnoho a mohl bych i něco opomenouti, tak snad ani není na škodu zařadit s předstihem i toto foto.

Žádné komentáře:

Okomentovat