pondělí 14. srpna 2017

Lhotka přivítá country festival. Blíží se soutěž větroňů. Neprozkoumané cesty na hranici katastru Mělníka.


Milí čtenáři Soutoku i Mělníčku, dnes jste si mohli prostřednictvím Mělnického deníku prohlédnout obrázky z uplynulého sobotního Mělnického koštu a srpen se nám převalil do dalšího týdne. Takovou pěknou akcí příštího víkendu, která se na nás usmívá z plakátů, je již tradiční akce Country Lhotka, která si získala jméno i za hranicemi obce. Rád dávám na stránkách Soutoku plakáty přímo z terénu, protože to má určité kouzlo. Nuže, zde je tedy pozvánka do Lhotky.


Při svých toulkách jsem opět zavítal do odlehlých koutů katastru města a objevil jsem zde malou travnatou plochu, kterou užívá mělnický RC klub. Jak sami vidíte, tak  můžete zavítat dne 26. srpna na soutěž větroňů do poměrně hezkého prostředí a později tu bude probíhat i populární Drakiáda.
Kde modelářské letiště najdete?


Dalo by se říci, že je to hned u staré cesty z Mělníka do Strážnice, která se už v dávné minulosti používala občas, jako nekvalitní, ale přímá komunikace vyhýbající se Chloumku. Ani dnes není zrovna vhodná pro automobily, ale dobře slouží cyklistům i chodcům.



Srpen a září je již tak nějak ve znamení vína, a proto se nechte potěšit snímkem z mělnické vinice poblíž krematoria s názvem Sirotčí. Ve vinicích stály zkrátka samé romantické stavby a některé ty lisy, nebo strážní věžičky, se dochovaly v nějakém stavu dodnes.



Dnes se rozloučím jedním panoramatem. Právě od modelářského letiště odbočuje z hlavní cesty do Strážnice tato polní cesta, která by vás dovedla do Vehlovic. Přiznám se, že mé putování po její části bylo premiérou a leckdo tudy ještě nikdy nešel, ani nejel na kole. Přitom jsme stále v katastru našeho města., případně těsně za jeho hranicí. Stále je co objevovat a to i doma :-)). Takové panorama se mi tedy v jednom místě naskytlo. Můžete si tudy tedy klidně naplánovat procházku a jistě vás nebudou obtěžovat auta.

2 komentáře:

  1. Prosím bude letos Country fest ve Lhotce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezdá se. Obec to na stránkách nemá ....https://www.lhotka.cz/akce/ , na netu žádné reklamy nejsou, plakáty u nás také nevidím, tak nejspíše nebude.

      Vymazat