středa 21. září 2016

V Mělníku rostou obchodní domy, jak houby po dešti. Mosty v Rousovicích dne 20.9. 2016. Na průtahu a TOP 10 Soutoku.


Pozor, článek byl aktualizován ! ( 24.9.2016 v 10 hodin)

Milí čtenáři, už delší dobu jsem se potýkal s myšlenkou navštívit po delší době opět most v Mladoboleslavské ulici, ale stále nebyl nějak čas. Před víkendem, se mě ptal kamarád, zda něco nového nevím. Oba jsme věděli z tisku to samé, co už je pěkně staré. Že by tam snad kvůli řepné kampani v Dobrovicích chtěla nechat radnice postavit pontonový most, aby tolik netrpěla Italská ulice.

Ta sice trpí pod náporem provozu a zejména těžkých nákladů, ale vzhledem k tomu, že těžká doprava prý také jezdí přes přejezd na Blatech do Velkého Borku, odkud pokračuje do Skuhrova, tak má možná ulice trochu štěstí. Ovšem, divil bych se, že by zrovna těžké náklady používaly tuto druhou variantu, protože nájezd na hlavní silnici ve Skuhrově je do prudkého kopce s předností v jízdě a může být pro některé náklady dost nepohodlný.


Konečně jsem měl tedy včera čas udělat takovou inspekci a nestačil jsem se divit. Mám se prý také podívat vedle Jysku ( nábytek ve Vodárenské ulici), kde se z ničeho nic objevil další obchoďák. Opravdu je k nevíře, jak nám tu rostou obchodní domy. Ten u Bezručovky zaregistroval  snad každý, ale o této stavbě alespoň já ani nevěděl. Opravdu člověk neví, co se má v těch prodejnách prodávat a zda je to potřeba.


Slyším však stížnosti z centra ( sídliště Střed, Polabí i samotný historický střed), že tam to jde s obchody od deseti k pěti a to samozřejmě i díky nákupní době, která končí někdy v 17, maximálně v 18 hodin. Pak už jen večerka v Tyršovce. Od časů, kdy se bývalá socialistická samoobsluha na Středu změnila na vietnamskou prodejnu čehosi tyto části města trpí, Prodejny potravin mezi Fibichovou a Karlovým náměstím ( neustále střídaly název i majitele)  také nijak neoslňují, včetně provozní doby, a tak to mají lidé v centru bez aut s možnosti nakupování v supermarketech na předměstích opravdu složité Představte si, že někdo přijede autobusem do centra například pozdě odpoledne z Prahy z práce a nemá nic lepšího na práci, než honem shánět nákup, než mu tam zavřou.. Ano, jsme ve fázi, kdy vyloženě jezdíme na nákupy všichni auty a kupujeme do zásoby, protože se ani nevyplatí, se někde tlačit kvůli několika věcem. Možná, že se schyluje i k nějakému vnitřnímu dopravnímu kolapsu ve městě.


Jak sami vidíte, tak obchodní dům vedle Teska už je skutečně v závěrečné fázi. Na řadu přichází úprava okolí.


Ve Starých Rousovicích, se krásný romantický mostík rozpadá a možná mu pomohl i nějaký ten vandal. Těžko říci.

Budou tu zase někdy jezdit auta ?


A tady už je náš tolik diskutovaný hrdina na Mladoboleslavské ulici.


Není tu ani hnuto. Ostatně, umíte si představit, kdyby tu měl být dočasně pontonový most, co by to vše obnášelo, než by se jenom připravil terén ? Tady snad opravdu není jiné řešení, než to dokončit. Jenže se ukazuje, že není  snad tak ani problém něco rychle vybudovat, jako to, kdo co bude vlastně dělat a spousta dalších schůzí a jednání. Než vznikne v Rousovicích nový most dlouhý snad jen pět metrů, tak Čína vybuduje půlkilometrový silniční  skleněný most kdesi přes mořskou zátoku.



Tentokrát jsem se rozhodl pro takovou zvláštnost. Vždy jste na stránkách Soutoku viděli jen koncové kruhové objezdy, nebo pohled do spojky z dálky. Dnes se po průtahu projedeme. Mimochodem, pokud je průtah na večer téměř prázdný a zmiznout by mohla i padesátka pro osady, tak je po něm krásné a rychlé spojení, a nejen od Kokořína a Lípy na Prahu, ale třeba i z Blat s mírnou zajížďkou na Pražskou směrem k centru. Několik snímků nechám bez komentáře.


Kruháč Pražská.









Kruháč Mladoboleslavská.


Pokračování od kruháče směrem na Blata je částečně vyasfaltovaná budoucnost.


A nakonec se podíváme na TOP 10 Soutoku. Považte, že všechny tři články na prvních třech místech jsou letošní. Ten veliký skok na grafu, to jsou povodně 2013, kdy vás několik dní koukaly tisíce. Zatímco obří loď na Labi ( Elbe princess) sbírala body od května a mělnické stavební výkony ( obchodní dům, most na Mladoboleslavské) jsou z 10. září, tak ten pan politik vylétl za tři dny. Není žádným překvapením, že bulvár vítězí i na Soutoku. Vždyť jen stačilo, aby se na Mělníku točil nějaký televizní seriál, naprskat tam několik fotek a desítky návštěv, se rázem změnily v opravdu laciném článku ( téměř žádná práce) ve stovky.

 Tentokrát je vidět, že jde o osobu z hodně vysokých politických kruhů a rozhodně nejde v tomto případě o lacinou návštěvu  nějakého volebního mítinku v centru města. Ostatně, ani to nejsou fotografie přímo ode mě. V tuto chvíli, ať se to někomu líbí, nebo ne, je prostě holou skutečností a faktem, že už je tu na článku přes 4 000 návštěv a jsem zvědavý, kdy se to zastaví. Dál to nemá cenu k tomu cokoliv psát, protože sem mohl zrovna tak přijet jiný politik, který by měl také nějakou tu sledovanost. Jsou to vlastně zajímavé výzkumy.

Soutok se brzy zase skutálí mezi pohodové články pro pár desítek čtenářů, ale rekordům, se zkrátka bránit nejde, ať se to třeba někomu nelíbí. Budou se objevovat ve statistikách a ty nejsou nezajímavé.

Aktualizace 24.9. 2016 v 10.00 : Tak to vidíte, když se začne o něčem diskutovat na Mělníčku, psát na Soutoku i Isoutoku, a ukáže se, že to prostě lidi zajímá ( počítadlo návštěv), tak se třeba i dočkáme, jako teď, zpráv z patřičných míst . Převzato z melnicek.cz .


Most na Mladoboleslavské ulici dokončí firma Strabag

Jak jsme již informovali, vedení města Mělníka od konce července řešilo ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) pozastavení prací na generální rekonstrukci mostku na ulici Mladoboleslavská. Dodavatel – firma EX MOST se dostala do druhotné platební neschopnosti a pozastavila zde veškeré práce. Nyní se podařilo ŘSD jako investorovi akce dohodnout dokončení této akce firmou Strabag. ŘSD zadalo potřebnou revizi stávajícího stavu mostku. Firma Strabag si převzala staveniště 20. září a nyní již budou práce na dokončení stavby kontinuálně pokračovat. Vše by mělo být hotovo do konce listopadu.
Mgr. Helena Vavřinová
vedoucí Kanceláře vedení úřadu
tisková mluvčí

12 komentářů:

  1. Most v Rousovicích poničil spadlý strom v létě, kdy byla ta velká bouřka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dodám,že myslím ten ve starých rousovicích u zahrádek

      Vymazat
    2. Děkuji. To je dobrá informace pro každého, koho to zajímá. Pěkný víkend!

      Vymazat
  2. Pontonový most ??? Jako fakt? Absence vody je nepodstatná? Jinak postavit provizorní montovaný most v Mladoboleslavské by byla záležitost na 30 minut, pro pár lidí bez praxe na den. Předpokládám, že ve skladech ještě jsou nějaké mostní soupravy jako SMS, TMS, MS ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukal jsem na nějaké stránky s provizorními mosty, ale vzhledem k tomu, co vidím na fotkách, tak myslím, že se asi nejprve budou muset odvézt ty hromady materiálu po obou stranách mostu a vzhledem k tomu, že tu není prázdná díra, ale již připravený podklad pro zalití betonem, tak asi bude třeba udělat nějaké navýšení nájezdu pro budoucí prozatímní most.

      Jinak vás tento článek přečetlo již více , než dva a půl tisíce lidí a docela bych uvítal nějaký komentář ohledně spokojenosti s možnostmi pozdně odpoledních nákupů ve středu města. Jezdí snad každý autem z centra města za nákupy na předměstí?

      Vymazat
  3. Vcera jsem jela kolem rozestaveneho mostu v Rousovicich a videla tam pobihat nejake delniky, tak treba se dockame.

    OdpovědětVymazat
  4. Bohuzel,je pekne jak tady vsichni diskutujete o vsem moznem ,ale nikoho z Vas se to netyka.Jsou to jeno plky a kecy co se o tom vsude melou dokola.Radnice a páni radni at jdou do prdele,vysrali se na vsechny co tam bydli.a to se zas predhanej pred volbama?za co by je mel clovek volit ,at jdou do prdele ,jenom hrabat a hrabat pod sebe.Lzou nam do oci ,repna kampan uz je v plnem prudu a sliby jsou zase jenom sliby.Praskaji nam baraky ,padaji podezdivky a to nemluvim o tom ze se spousta lidi ani nevyspi,a ani nevyvetraji.Toto jednani radnice ,ktera se opet vysrala uplne na sve volice ,tedy obcany Melnika si nezalouzi vubec nic natoz je volit.Stacilo by od zacatku ho zahrnout ,protoze pod nim te podjezd je nevyuzitelny prakticky vubec ,byla tam cesta akorat tak na ulomeni kola,kterou vyuzivali jenom tak ozrali ridici.Pani radni ,jdete uz do prdele uz mate nahrabano.srat na lidi, to je vase heslo ..

    OdpovědětVymazat
  5. Tato fraška za miliony ktere se rika prutah nebo obchvat je akorat tak k hovnu ,to vi uz polovina Mělnika

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Jirka z Mělníka23. září 2016 v 19:29

    Tak to vypadá už líp, prý bude most hotový do konce listopadu - v původně plánované podobě. Dokončí to firma Strabag

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem si to zrovna na Mělníčku přečetl. Už jdu psát sktualizaci článku.

      Vymazat