neděle 18. září 2016

Mělnické vinobraní 2016 v obraze. Od autobusů přes průvod až po ohňostroj.


Jak krásný nápis hlásá ... Mělnické vinobraní.

Pokud si vzpomínáte, tak jsem nedávno v reklamním článku na Mělnické vinobraní tady na webu pochválil měsíčník Mělnická radnice, kde jsem si všiml, že Mělnické vinobraní bude letos okořeněno ještě další akcí, kterou je Regionální den PID ( Pražská integrovaná doprava). Vězte, že takových lidí bylo více, kteří se na poslední chvíli dozvěděli, že do Mělníka zavítají historické autobusy a těšila se nejen moje generace, která některými exponáty jezdila, ale také ti mladší a mladí.

Zatímco v dávné minulosti a i relativně nedávno jsem dokázal prakticky celý víkend prožít v centru města a podstatnou část pod hlavním pódiem, tak letos to pro mě celé začalo až dnes zhruba v 16 hodin, kdy jsem se se svým již starým fotoaparátem vydal na autobusové nádraží, abych to zahájil přesně tak, jak jsem si to již s předstihem naplánoval. V tomto článku uvidíte pouze dva snímky s autobusy a důvod je prostý.

O historické autobusy nepřijdete, nebojte se. Uděláme to, jako na Nově :-). Chcete vidět více ? Zůstaňte s námi a za chvíli to bude :-)). To by byl nekonečný článek plný fotografií a věřím, že zítra při snídani  pro vás na toto téma článek přichystám, nebo snad i později.



Zastávka v centru byla dnes i pro historické autobusy z důvodu vinobraní u KD.

Sobotní podvečer je vždy na vinobraní takovým královským okamžikem. To má většina lidí druhý den ještě volno, dobrou náladu a já samozřejmě nemohl jinak, než v tom šíleném přeháňkovém počasí plném průtrží mračen prolézt neplacenou zónou, ochutnat atmosféru akce, prohlédnout, co se kde nabízí, co se kde děje a co tu chodí za lidi známé i neznámé :-).



Oni si jsou ty stánky i atrakce po roce  podobné a leckteré už mají jako-by svá stálá místa, ale stejně to člověka vždy svádí aspoň něco znovu vyfotit, už jen proto, že to reprezentuje současnost. Tady a teď.


Dalších několik snímků tedy ponechám bez komentáře. Třeba vás potěší, že víte, kde ta atrakce stojí, nebo poznáte snad i někoho na fotce, či dostanete ještě motivaci k návštěvě.














Asi v 19.15 jsem se vrátil ke KD, abych měl aspoň nějakou možnost v tom opět velmi fotograficky nepřejícím počasí zkusit získat snad nějaké koukatelné fotky. Zrovna se přihnala velká přeháňka a spousta lidí i koní, se ukryla pod koruny stromů v parku.



To již průvod vyrazil známou trasou na hlavní náměstí a vy si můžete prohlédnout několik fotek pořízených v Krombholcově ulici.




Pokud jste někdo neznalý místních poměrů, tak vězte, že na vrchní  fotografii i na té spodní pod tímto odstavcem jede sám král Karel IV. Ať žije císař římský a král český ! Vivát ! S dlouhým či krátkým ? Hlavně, že to každý chápe :-)).


A konečně si dáme po delší době zase ohňostroj. Tak ať záběry aspoň trochu potěší a zítra je ještě možnost užít akce. To v Roudnici, ani v Litoměřicích říci nemohou. Tam se končí sobotou.

A abych nezapomněl. Jednou z významných akcí byl také videomapping na vodní clonu. Věřím, že to bude brzy na netu videomappingu a kdo to neviděl, tak uvidí.











Žádné komentáře:

Okomentovat